• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Midyat'ta 5 bin kitaplık kütüphane kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat’ta yaşayan Bedir ailesi geçen yıl İstanbul’da hayatını kaybeden Timaş Yayınları Satış Müdürü ağabeyleri Mehmet Bedir anısına 5 bin kitaplık bir kütüphane kurdu.

Midyat Fen Lisesi binasında kurulan kütüphanenin açılışı dualarla yapıldı. Açılışa Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, HÜDA-PAR İlçe Teşkilatı, AK Parti İlçe Teşkilatı, çeşitli STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, “Bunca olayın yaşandığı bölgemizde genç beyinlerin yetişmesine katkıda bulunacak bu tür mekânlar ve ortamların açılması ilktir, âmâ inşallah son olmaz. Midyat’ımıza da böyle bir kütüphane yakışırdı. Hayırseverler de yakışanı yapmışlar. Çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Mehmet Bedir’in kardeşi Eğitimci Zeyni Bedir ise yaptığı konuşmada, kütüphanelerin birer ilim yuvası olduğunu belirterek, “Rahmetli abim ve çalıştığı kurum olan Timaş yayınları ile beraber Fen Lisemizde Peygamber Efendimizin bir hadisinde tavsiye ettiği Sadaka-i Cariyeyi yaşatmak için böyle ilim yuvası olacak bir kütüphane kurduk. Hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlim öğrenmenin önemine ve öğrenmek için böyle mekânların gerekliliğine değinen Bedir konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İlim, sahibini Allah’ı tanımaya ve O’na itaat etmeye götüren bilgidir. İlimle cehalet zıt anlamlıdır. İlim insanı diğer canlılardan ayıran, hatta onu meleklerden de üstün kılabilecek bir vasıftır. İlim şifa ve hayattır, cehalet ise kalbin ve ruhun ölümüdür ki, kalbin ölümü bedenin ölümünden daha tehlikelidir. Dünyada hayır ve güzellik adına ne varsa ilmin neticesi olduğu gibi, isyan, günah ve çirkinlik adına da ne varsa cehaletin eseri ve neticesidir. Cehalet musibetlerin en kötüsü, ilim ise haz ve nimetlerin en güzelidir.” dedi.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen davetlilere ikramlarda bulunuldu. (Süleyman Tunç - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir