• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
IGMG Törenle Depremzedelere Evlerini Teslim Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 23 Ekim`de meydana gelen depremin ardından en büyük hasar Van`ın Erciş ilçesinde meydana gelmişti. Türkiye`nin her tarafından insanlar ellerinden gelen yardımın en iyisini Van`a ve Erciş`e göndermişlerdi.
 
Türkiye`den yapılan yardımların yanı sıra pek çok ülkeden de yardım yapılmış veya yardım teklifinde bulunulmuştu. Avrupa`dan da Milli Görüş Teşkilatı, Almanya`daki şubesi IGMG aracılığıyla Hasene Derneğiyle ortak bir çalışma yapmış ve toplanan yardımların deprem bölgesine ulaştırılması için yoğun bir çaba sarf etmişlerdi. En son kurban bayramında deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yürüten IGMG, Hasene Derneğiyle ortak yürüttüğü bir çalışma sonrasında depremzedelere prefabrik konut yapmak için girişimlerde bulundu. Bu amaçla Dalan Caddesi üzerinde tahsis edilen bir araziye 49 adet 40 metrekarelik prefabrik ev ile 50 metrekarelik bir mescidin yapımını tamamlayan IGMG ve Hasene Derneği bu gün yapılan bir törenle prefabrik evlerin anahtarlarını depremzede vatandaşlara teslim etti.
Törene Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ, Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı`nın da bulunduğu bir heyet katıldı.
 
Tören Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından törene katılan herkesi Allah`ın selamıyla selamlayarak konuşmasına başlayan IGMG-Hasene Sosyal Yardım Derneği Başkanı Zeki Toprak, "Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyorum. Hz. Peygamber(a.s.)in `İnsanların en hayırlısı insanlara en çok yardım edendir` hadisini düstur edinerek Avrupa`daki kardeşlerimizin yardımlarını depremzedelere kardeşlerimize ulaştırmaya çalıştık. Kalabalık ailelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde evler inşa etmeye çalıştık. Avrupa`daki kardeşlerinizden sizlere selam getirdik. Sizlerin selamını da onlara götüreceğiz." dedi.
 
İSLAM BİZE PAYLAŞMAYI EMREDİYOR
IGMG Başkanı Kemal Ergün yaptığı konuşmada İslami Toplum Milli Görüş Teşkilatı hakkında bilgi verdikten sonra, kapitalizmin hakim olduğu Avrupa toplumlarının içerisinde yaşamalarına rağmen, "Efendimiz (a.s.)`in `Her kim Allah`a ve ahiret gününe inanıyorsa ihtiyaç sahiplerine yardım etsin` hadisini kendimize rehber edindik. İslam medeniyetini bize en büyük miras olarak biliyoruz. Paylaşmayı dinimizin bize yüklediği bir vazife olarak görüyoruz. Bu konutların bir nebze de olsa kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamasını diliyorum. Ölenlere rahmet, kalanlara başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum".dedi.
 
Kürsüye gelen Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise, "23 Ekimde meydana gelen depremde 191 bina tamamen çöktü. 477 vatandaşımız hayatını kaybetti. Acımız büyüktür. Depremden sonra şunu gördük ki doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Türkiye tek yürek oldu. Kütahya`dan 8. Sınıf öğrencisi bir çocuğumuzun gönderdiği ve henüz hiç giymediği ayakkabısı ve içine koyduğu mektubu hepimizi duygulandırdı. Bu da kardeşlik duygularımızın hala ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir." dedi.
 
İlçe kaymakamı Ramazan Fani`nin ardından bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Van gerçekten iki büyük felaket yaşadı. Ölenleri geri getirme şansımız yok. Bu depremden sonra gördük ki kardeşlik bağları sadece Türkiye sınırları içinde değil, ta sınırların ötesine kadar uzanmaktadır. İnşallah IGMG-Hasene işbirliğiyle yapılmış olan bu evler depremzede vatandaşların ihtiyacının bir kısmını karşılayacaktır. Erciş ve köylerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Hak sahipleri belirlendikten Ağustos ayında inşallah hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz."dedi.
Konuşmak üzere kürsüye gelen Bekir Bozdağ, "Hem Erciş`te hem de Van`da deprem insanların hayatına mal oldu. Depremzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacı için fedakârlık yapan tüm kardeşlerimize, özellikle IGMG-Hasene yetkililerine ve yardımda bulunan tüm STK` lara teşekkür ediyorum." dedi.
 
Ardından yetkililer depremzede vatandaşlara anahtarları törenle teslim ettiler.
 
Mahmut Aytekin-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir