• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Sarkozy Gül`ün Telefonuna Çıkmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Fransa Meclisi`ne getirilecek 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısı hakkındaki tepkisini ve uyarılarını iletmek için Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy`e iki gündür telefonla ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Nicolas Sarkozy`nin çeşitli bahanelerle Gül ile görüşmeyi ertelediğini ifade eden Sever, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy`nin ``cesaret edemeyerek Gül ile telefonla görüşmekten kaçtığını`` kaydetti.

Başdanışman Sever, bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Gül`ün yazılı bir açıklama yaparak, tepkisini kamuoyuna ilettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`ye ve Türk milletine yönelik haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldırmaya matuf yasa çalışmasını kabul etmenin söz konusu olmadığını belirtmişti.

Abdullah Gül, açıklamasında, ``Fransa`yı ifade özgürlüğüne saygı göstermeyen ve objektif bilimsel araştırma yapılmasına dahi izin vermeyen bir konuma düşürecek bu girişimden en kısa sürede vazgeçilmesini temenni ediyorum. Bir ülkenin tarihi hakkında siyasi bir kurum olan Parlamento aracılığıyla yargıda bulunmak, tarihi siyasi amaçlarla tahrif etmek en hafif tabiriyle izansızlıktır`` değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir