• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Mardin Halk Sağlığından `Domuz Gribi` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`nin Büyükdere (Bunas) Mahallesi`nde üşüme, titreme, nefes darlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle 3 Ocak`ta Kızıltepe Devlet Hastanesine geldikten sonra hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk annesi Suriyeli Zehra Faris, yapılan tetkiklerin ardından domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden öldüğü tespit edilmişti.

Bunun üzerine gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Türkiye`de olarak bilinen H1N1 virüsünden 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. 

4 Ocak'ta Kızıltepe`de ikamet eden Suriye uyruklu 39 yaşında bir kadının domuz gribi nedeniyle vefat ettiğini anımsatan Yavuz, “Bunu dışında 5 vakamız daha var.  Biri daha pozitif çıktı. Diğer vakaların sonuçları beklenmektedir. Pozitif çıkan vakamızın genel durumu iyi. Diğer 3 hastamız şu anda Mardin'de çeşitli hastanelerde yatıyor. Takipleri yapılıyor.” dedi.

 Bu virüs Suriye'den mi taşındı?

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün sadece Suriye`yi değil tüm dünyayı tehdit ettiğini kaydeden Yavuz, şunları söyledi; “Nereden geldiğine dair kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde de var. Böyle bir algı doru olmayabilir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak aile hekimlerimize sağlık çalışanlarına gerekli bilgileri veriyoruz. Halkımıza çeşitli duyurular, bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. En önemli konu ellerimizi su ve sabunla en az 30 saniye su ile yıkayalım. Selamlaşırken ve tokalaşırken öpüşmemeye dikkat edilmesi lazım... Diğer en önemli korunama yöntemi grip aşısı. Grip aşısının gebelerde de kullanılabileceğini vurgulamak istiyorum. 38 derecenin üzerindeki ateşi olan vücut, eklem, kas ağrısı olan hastaların mutlaka doktora başvurmaları gerekir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir