• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Patronlar Fransa`ya Boykota Karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı Beşiktaş`taki ofisinde ziyaret eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Fransa`ya yönelik herhangi bir boykotun gündemde olmadığını söyledi. Toplumda hassasiyetin yaratacağı birtakım olumsuzlukların yaşanabileceğini dile getiren Boyner, "Boykot politikaları sürdürülebilir politikalar değildir. Neticede istihdamı etkileyebilecek bir seviyeye bile gelebilir. Rakabetin son derece güçleştiği, gelişmekte olan piyasaların sıkıntılar yaşadığı bu günde olayın boyutlarının buraya gelmemesi gerekiyordu. Fransa çok büyük bir hata yapıyor." diye konuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyet Başbakan Erdoğan`a çalışma ofisini ziyaret ederek `geçmiş olsun` dileklerini iletti. Fransa`dan döner dönmez Başbakan ile görüşen Ümit Boyner`in Erdoğan ile Fransa`nın 1915 olaylarına ilişkin Fransa Parlamentosu`nda görüşülecek yasa ile ilgili konuştukları öğrenildi. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Boyner, "Fransa kamuoyunda sokaktaki vatandaşta bu yasa tasarısı ile ilgili bir bilinç olmadığını gözlemledik. Bu son anda parlamantoya getirilen ve tamamı ile oy hesabı üzerine dayandırılmış bir tasarı. Fransız vatandaşının gündeminde bile değil. Fransa`da toptan Türkiye`ye karşı bir kamuoyu oluşmuş değil. Tam tersi iş dünyası ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye`nin konumuna karşı destek izledik." diye konuştu.

Perşembe günü Fransa`da oylamanın yapılacağını hatırlatan Boyner, "Bu tasarı parlamentodan geçerse senatoya gidecek. Bizce perşembe günü bu iş bitmiyor. Türkiye`nin bunu perşembe gününden sonra da takip etmesi gerekiyor. Avrupa değerleri ile ters düşen bir tasarı. İş dünyası ya da devletin boykot kararı almasına gerek yok. Zaten vatandaşta böyle bir hassasiyet oluşuyor. İş dünyasının temsilcileri olarak bunu görebiliyoruz." dedi.

Boyner, çalışmaları hakkında Başbakan`ı bilgilendirdiklerini belirterek, Erdoğan`ın sağlık durumunu da iyi gördüğünü sözlerine ekledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir