• DOLAR 32.521
  • EURO 34.579
  • ALTIN 2492.404
  • ...
Doğu`da bin 285 köy yolu ulaşıma kapalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kar ve tipi nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesinde ulaşımda aksamalar devam etmekte.Bölgede aralıklar ile devam eden kar yağışı ve tipi bin 285 köy ve mahalle yolunu ulaşıma kapatmış durumda. Ekipler ise yolların tekrar açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ayrıca bu sabah saatlerinde Ağrı'nın Hamur ve Tutak ilçeleri arasında düşen çığ trafikte aksamaya neden oldu. Ekiplerin yapmış olduğu çalışma neticesinde yol tekrar trafiğe açıldı.

Tipi ve fırtına nedeniyle Ağrı'da 400, Erzurum'da 300, Erzincan'da 318, Tunceli'de 195 ve Kars'ta da 25 köy ve mahalleye ulaşım gerçekleştirilemiyor.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede bugün Ardahan ve Iğdır'da hava sıcaklığının sıfırın altında -7 olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 6, Erzurum, Erzincan ve  Kars'ta sıfırın altında 5 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinde bugün havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca sıcaklıklarda 4 ila 6 derecelik artışlar, Güney ve Batı'dan orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgedeki en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 4, Erzincan'da 3, Kars'ta 2, Ağrı ve Erzurum'da 1, Tunceli ve Ardahan'da da sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor.
Kar kalınlığı Ağrı'da 48, Tunceli'de 40, Erzurum'da 18, Iğdır'da 16, Erzincan'da 15, Kars'ta 13 ve Ardahan'da da 3 santimetreye ulaşmış durumda. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir