• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Belediye Lüks Semtlere Hizmet Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İmam Katı, günde yaklaşık 25 ile 30 bin civarında çiçek diktiklerini söyledi.

Balıklıgöl, Haşimiye, Atatürk Bulvarı, Abideetrafı, Diyarbakıryolu, TOKİ, Mardin yolu, Vilayet önü, Yunus Emre Caddesi gibi birçok ana hartelde hummalı bir şekilde çiçek ekim çalışmasını yürüten 40 civarında işçi, çiçek dikmeden önce toprağı belliyor, kersekleri ayıklıyor. Toprağı yumuşatan işçiler, ardından çiçekleri dikiyor.

Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İmam Katı, çiçek dikiminin ardından sulamasına yaptıklarını belirtti. Şanlıurfa Cadde ve sokaklarına yarım milyon çiçek dikimine başladıklarını belirtti. Diktikleri çiçeklerin 100 bin adedinin de lale olduğunu söyleyen Katı, renga renk çiçeklerin görüntüsünün kente gelen yerli ve yabancı turistleri de büyülediğini ifade etti.

Belediye Lüks Semtlere Hizmet Ediyor
Balıklıgöl, Haşimiye, Atatürk Bulvarı, Abide etrafı, Diyarbakır Yolu, TOKİ, Mardin Yolu, Vilayet Önü, Yunus Emre Caddesi gibi caddelerde çiçek diken Şanlıurfa Belediyesi, bu çalışmayı her yıl yapıyor.

Türkiye`nin en çok borcu bulunan belediyeler arasında yer alan Şanlıurfa Belediyesi, her yıl bu çiçekleri dikiyor. Diğer taraftan kenar mahallelerde alt yapı sorunu gibi büyük sorunlar varken Şanlıurfa Belediyesinin bu kadar masraf yapıp sadece yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan semtlerde hummalı bir çalışma yapması hizmet götülmeyen mahallelerdeki vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bu duruma tepki gösteren kenar mahallede oturan Mehmet B. Adlı vatandaş, çiçek dikimine tepki göstererek şunları söyledi. "Şanlıurfa Belediyesi her zaman en iyi hizmeti lüks semtlere götürüyor. Kenar mahallelerin sorunlarına kalıcı çözümler üretmiyor. Mahallenin ihtiyacı olan bir hizmeti almak için defalarca Belediyeye gidip geliyoruz. Gelen belediye hizmetleri geçici olarak temel sorunlarımıza çözüm buluyor. Ben belediyenin diktiği çiçekleri uygun bulmuyorum, belediye çiçek dikebilir; ama önce her yerin sorunlarını gidersinler ondan sonra çiçek diksinler. Mesela Hayati Harrani Mahallesinde ışıklandırma sorunu var, bir sokağın zemin döşemesi yapılmamış, bütün bunlar dururken Şanlıurfa Belediyesi her zaman ki gibi lüks semtlerin düzgün olan zemin döşemeleri kaldırılıp yerine daha güzel zemin döşemesi yapıyor. Ondan sonra kenar mahallelerde sokak ışıklandırma sorunu varken yine belediye lüks semtlerde önceden var olan sokak ışıkları yerine yol kenarlarına iki adımda bir ışık koymak suretiyle ışıklandırma yapıyor. Bize bu hizmetlerin yarısı gelmiyor" dedi.

Mehmet Demir-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30576.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30577.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30578.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir