• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Kahramanmaraş`ta kar hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş`ta iki gündür süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün geceden bu yana aralıksız yağan yağış hayatın birçok alanını etkiledi. Yoğun kar yağışıyla birlikte kent beyaza büründü.

Kahramanmaraş merkezde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulurken, dağ köylerinde ise kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Kar yağışı ile birlikte seferber olan belediye ekipleri ise, ana arterler başta olmak üzere tüm yollarda ve kaldırımlarda temizlik çalışmalarında bulundular.

Kahramanmaraş genelinde başlatılan çalışmalarda kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak yürütülen çalışmalarda ana arteller başta olmak üzere caddelerde ve sokaklarda kar temizliği ve buzlanma olan bölgelerde tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan karla mücadele çalışmaları buzlanma olan bölgelerde tuzlama kar yoğunluğu olan bölgelerde ise kar küreme işlemi sabaha kadar devam etti.

AKOM tarafından yapılan açıklamada dün akşam saatlerinde şehir merkezinde yaşanan tıkanlığın kar yağışı veya buzlanma ile ilgili olmadığı ifade edilirken, vatandaşların yol tedbirsiz çıkmasından dolayı kar lastiği olmayan veya zincir takılmayan araçların oluşturduğu yoğunluktan kaynaklandığı belirtildi.

Yağışlı havalarda vatandaşların mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği konusuna dikkat çeken AKOM, zaruri olmadıkça vatandaşların özel araçlarına binmemeleri, eğer binmeleri gerekiyorsa da kar lastiği veya zincir takmaları hususuna dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kar yağışı ile birlikte trafikte yaşanan kazaların önüne geçmek adına seferber olan trafik ekipleri ise, şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine ve yola çıkmasına izin vermiyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, kara saplanan araçlar ise çekici ile kurtarıldı. Yol boyunca tuzlama ve kar küreme işlemleri sık sık yapılırken, yetkililer araçların yolda kalmaması için uyarılarda bulunuldu.

Toplu ulaşım araçları vatandaşları mahallelerden ilçe merkezine taşımak için yoğun çaba gösterirken,  otobüs durakları ise araç bekleyen vatandaşlarla doldu.

Güzel manzaraların ortaya çıktığı kentte vatandaşlar, kar yağışının keyfini sokaklarda gezerek çıkardı. Kahramanmaraş`ın dört minareli Abdülhamid Han Camisi`nin avlusunda kartopu oynamanın keyfini yaşadı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir