• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
`Kardeşimi PKK`li sağlık çalışanları şehid etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılı Kurban Bayramı`nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokakları savaş alanına çeviren PKK/HDP`liler tarafından uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Cumali Güneş`in ağabeyi Ali Yaşar Güneş, kardeşinin katledilmesiyle ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Özellikle son günlerde tekrar gündeme gelen PKK sempatizanı sağlık çalışanlarının Hipokrat yeminine aykırı davrandıkları ve hastalara ideolojilerine göre yaklaşım göstererek tedavilerini aksattıkları yönündeki iddialar tüm kamuoyunun dikkatini bu yöne çekti.

Son günlerde, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde PKK sempatizanı personelin, yaralı polis ve askerlerin tedavisini yapmadığı ve hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu iddiaları, gündeme özellikle 6-7 Ekim 2014`te Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve kimi özel hastanelerde sağlık çalışanlarının takınmış oldukları ideolojik tutumu tekrar gündeme getirdi.

Konunun yeniden gündeme gelmesiyle, 6-7 Ekim saldırılarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Cumali Güneş`in ailesi, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kardeşinin 7 Ekim`de Kurban Bayramı`nda saldırıya uğradıktan sonra yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını söyleyen Ali Yaşar Güneş, hastanedeki sağlık görevlilerinin çoğunluğunun PKK sempatizanı olduğunu ve kardeşine müdahale etmemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Ağabey Güneş, kardeşinin ölümünden PKK sempatizanı hastane yetkilileri ve sağlık çalışanlarının sorumlu olduğunu iddia etti.

Sağlık personelleri ‘Bu IŞİD`lidir` diyerek kardeşime müdahale etmediler

Hastanenin acil servisine getirilen Cumali Güneş`e sağlık çalışanlarının ‘Bu IŞİD`lidir` diyerek müdahale etmediklerini aktaran Güneş, “Kardeşim yaralı olarak fakülteye getirildiğinde ona ilk yetişen ben oldum. Yanına gittiğimde orada bulunan personeller, ‘Bu IŞİD`lidir` diyerek kendisine müdahale etmediler. Bir temizlik personeliyle beraber Cumali`yi taşıdık, tomografi odasına götürdük. Hastanede bulunduğu ilk akşam ameliyat edildi. Ameliyatın ardından doktorla görüştük, karaciğerinin parçalandığını söyledi. Kanamasının sonlanması durumunda iyileşeceğini, ancak felçli kalabileceğini ifade etti. Vefat edeceğine dair zerre kadar öngörümüz yoktu.” dedi.

Cumali Güneş`le ilgilenen sağlık görevlileri değişti

İlk ameliyatın ardından Cumali`nin durumunun iyiye gittiğini dile getiren ağabey Güneş, Cumali`yle ilgilenen sağlık ekiplerinin birden bire değişmesinin ise akıllarına soru işaretleri getirdiğini söyledi.

“Kardeşimizi resmen infaz etmişler”

Yeni sağlık görevlileri geldikten sonra Cumali`nin durumunun kötüleştiğine dikkat çeken Güneş, şunları söyledi: “İlk ameliyattan sonra bilinci açıldı, bizimle konuşmaya başladı. Cumali`yi servise alacaklarını söylediler. Ben de ona ‘Seni servise alacaklar. O zaman bol bol konuşuruz` dedim. Ardından sağlık ekibi değişti. İkinci ameliyata başka bir doktor girdi. Yoğun bakımda olduğu zaman hastanede çalışan ve akrabamız olan bir personel yanına gitti. Yoğun bakımdan geldiği zaman, Cumali`nin defalarca ‘Babam ve abim çabuk beni buradan çıkarsın` dediğini bize ulaştırdı. Biz de ‘Yarası ağır olduğu için sayıkladı` diye düşündük. Gece fakülte morgunun yanındaki camiye gidip istirahat etmek istedik. Sabah 07.00`de yoğun bakımdan telefon açtılar,‘Kalbi durmuş, müdahale ediyoruz. Gelin kapının yanına.` dediler. Oraya gittiğimizde vefat ettiğini söylediler. Hâlbuki öncesinde durumu iyiydi. Orada ciddi ihmallerin olduğunu ve kardeşimin ölümüne sebep olacak müdahalede bulunulduğunu düşünüyorum. Kardeşimi o gün resmen infaz ettiler.”

“Kalbi duran bir PKK`liye saatlerce kalp masajı yapıyorlar”

Hastanelere yerleşen PKK`li sağlık görevlilerinin tespit edilip, gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılmasını isteyen Güneş, “Hastanelere getirilen ve dindar oldukları bilinen kişilerin haberi önceden hastaneye ulaşıyor. Kardeşim yaralı olduğu sıralarda hastaneye haber gönderiliyor ve kendisine müdahale edilmemesi isteniyor. Hastane yolunda kardeşimi ambulansla birlikte yakmaya çalışmışlar ama Allah`ın hikmeti, hiçbir şey yapamamışlar. Hastanelere götürülen kişiler eğer dindar ise bu sağlık görevlileri, ölmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama hastaneye gelen ve kalbi duran bir PKK`liye, belki hayata döner diye saatlerce kalp masajı yapıyorlar. Hükümete çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tip kişileri bulmak hiç zor değil. Gerekli çalışmaları yapsınlar, hastanelerdeki bu durumun üzerine gitsinler.” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü: Ben istediğimi yaparım

Hastanede yaşadıkları durumu yetkililere bildirdiğini ancak yetkililerin duruma kayıtsız kaldığının altını çizen Güneş, sözlerine şöyle devam etti: “Bunları defalarca eski Emniyet Müdürü Halis Böğürcü`ye söyledik. Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır`a geldiğinde bu olayın araştırılmasına yönelik talimat verdi. Böğürcü açıkça bize, ‘Siz beni Başbakana mı şikâyet ettiniz? Ben ne istersem o istediğimi yaparım. Delil olmadığı için bir şey bulmadığımı söylerim.` dedi. Gerçekten de söylediğini bir nebze de olsun yaptı. Çünkü Cumali`nin vurulduğu yerde hastane kamerası, mobese kamerası, iş merkezleri ve benzeri yerlerin kamerası vardı. Bir buçuk seneye yakındır hiçbir şekilde kamera görüntüleri ortada yok ve olayla ilgili işlem yapan kimse de yok. Bir canın bu kadar ucuz olmaması lazım.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim saldırılarında yaralan ve hastaneye kaldırılan Gazeteci-Yazar Fikret Gültekin`e yönelik sağlık çalışanlarının müdahaleye yanaşmadıkları gibi hakkındaki kişisel bilgiler, hangi serviste yattığı, sağlık raporu, hatta yattığı oda numarası dahi hastanedeki sağlık çalışanları tarafından PKK`ye yakın basın organlarına sızdırılarak servis edilmişti. Ayrıca Gültekin`in hastanede kişisel eşyaları da ortadan kaybolmuştu.

Yine aynı tarihlerde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi`nde, usulsüzce hasta kayıtları yapıldığına yönelik haberinin ardından ortaya çıkan hasta kayıt belgeleri, 6-7 Ekim olaylarında hastanede yaralananlara müdahale sırasında tutulan hastane kayıtlarında yapılan ihlalleri bir kez daha ortaya çıkardı. 6-7 Ekim olaylarında mülteci adı altında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından el altında tutulan Ezidiler ile Kobani`den gelen PKK/PYD`liler olaylara katılmış, saldırılarda yaralandıkları tespit edilen birçok Kobanili ve Ezidi sığınmacılar usule aykırı bir şekilde, Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi edildikleri iddia edilmişti. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir