• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van-Bahçesaray Karayolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van-Bahçesaray Karayolu Kırapit Geçidi mevkiinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu karayolu ulaşıma kapanırken, bölgede devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle kara yolları ekipleri çalışmalarını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Dün öğlen saatlerinde Van-Bahçesaray Karayoluna düşen çığ yol ulaşıma kapattı. Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 111. Şube Şefliği ekipleri bölgeye 1 kar savurma aracı, 1 greyder ile 1 kepçe sevk etti. Ekipler, 2 günden buyana bölgeye düşen çığ alanlarını temizlerken, yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ne ise tipi ve fırtınadan dolayı ulaşamadı. Görüş mesafesinin zaman zaman sıfır kilometrenin altına düştüğü bölgede ekipler zor anlar yaşadı. Kar yağışı ve tipinin etkisini arttırması üzerine ekipler çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.

Yetkililer yol açılmadan sürücülerin kesinlikle yola çıkmamaları uyarısında bulunurken, konuya ilgili olarak İLKHA`ya telefonla ulaşan Nuri Dursun, üç gündür ilçede çıkamadıklarını, bazı yolcularının ise Van`da kaldığını ifade ederek ilçe halkının acil hasta çıkma ihtimaline karşı tedirgin olduğunu ve yollarının bir an öce açılması gerektiğini ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir