• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hilvan`da `Enerji ve Hayatımızdaki Önemi` konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik ‘Enerji ve Hayatımızdaki Önemi` konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Ay katıldı. Saat 10.30 da başlayan konferansa Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve öğrenciler katıldı.

Enerjinin manasına değinen Doç. Dr. Yusuf Ay, “Enerji hemen hemen her şeydir. Enerji olamadan hiçbir şey olmaz. Hayatımızı sürdürebilmemiz için enerji almak zorundayız ve sürekli enerji veriyoruz. Zaten şu anda her birimiz enerji alıp veriyoruz enerji olmazsa hayatımızı sürdüremeyiz. Enerji tüketirken de bilinçli bir tüketici olmamız gerekir.” dedi.

Enerjinin sadece petrol, güneş vb şeyler olmadığını, insanın kendisinin de bir enerji kaynağı olduğunu belirten Ay, “Bilim öyle bir hale geldi ki yakın gelecekte telefonlarımızı bile kendi enerjimizle şarj etmeye başlayacağız.” diye konuştu.

Ay, “Enerji bütün bilim adamlarının üzerinde çalışmış olduğu hatta Ortadoğu`daki bu kaynamadan tutun da dünyadaki savaşların hemen hemen genelde temeli enerjiden kaynaklanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Enerjinin bazen bilinçsiz kullanıldığına vurgu yapan Ay, “Maalesef bazen enerji tüketelim derken çevremizde kirletiyoruz. Biz enerjiyi ne yok edebiliriz nede yoktan var edebiliriz. Enerjinin ancak dönüşümü mümkündür. Enerji hemen hemen hayatın her alanında kullanılmaktadır.” diye konuştu.

En büyük enerji kaynağının güneş enerjisi olduğunu dile getiren Ay, bu enerji olmadığında hiçbir enerjinin olamayacağını ifade etti. Ay, çevre kirliliği olmayan kaynağın da güneş olduğunu fakat ülke olarak bu enerjiden tam olarak istifade edilemediğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, konferansın sonunda Doç. Dr. Yusuf Ay`a plaket verdi. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir