• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Bursa`da "Yaşayan Kur`an Hz. Peygamber" konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Yılı etkinlikleri çerçevesinde Yaşayan Kur`ân Hz. Peygamber (s.a.v) üst başlığı ile Anadolu'nun 8 büyük şehrinde yapılması planlanan programların 4.sü Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nün de katılarak destek verdiği program, hafız Recep Altaş`ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Bursa il Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca`nın selamlama konuşmasının ardından söz alan Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, “Şahid, Müjdeci ve Uyarıcı Bir Peygamber” başlıklı konuşmasını yaptı.

Şahit, kavramını anlatan Yıldırım, “Efendimiz(s.a.v) dünyasından şahitliğe baktığımız zaman önümüze 3 tane temel alan çıkıyor. Nedir onlar? Efendimiz (s.a.v) varlığı ile kâinata şahittir. Hayatı ile insanlara özel olarak da müminlere şahittir. Konumu ile de ahrete şahittir. O (s.a.v) varlığı ile hakikate şahittir. Eğer O olmasaydı herkesin kendine özgü bir hakikati olurdu.” dedi.

Peygamber Efendimizin diğer bir vasfının Müjdeci yani mübeşşir olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Müjdeleyen nasıl anlaşılmalı? Mü`minlere başka, kâfirlere başka. Allah Resulü`nün (s.a.v) müjdeleyiciliğinin sadece Müminlere olmadığını yine Kur`an`dan okuyoruz. O (s.a.v) müminlere güzel güzel haberler müjdeler, hem dünya için hem de ahret için. Zaferler müjdeler, nusret müjdeler, izzet müjdeler, şehadet müjdeler cennet müjdeler mü`minlere. Ama kafirlere, ama münkirlere, ama münafıklara Allah`ın azabını müjdeler.  Onlara zillet müjdeler, onlara yarın ahrette karşılaşacakları hesabın çetinliğini ve onun arkasından gelen azabın şiddetini müjdeler. Biz bu manada da Efendimiz`in (s.a.v) sözlerini iyi anlamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Program Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay`ın Muhammed Emin Yıldırım`a verdiği çiçeğin ardından sona erdi. (Zeki Aras, Sezer Özer- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir