• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Yol kapanınca kilometrelerce yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da iki gündür devam eden kar yağışı sonucu birçok kaza meydana gelirken dün gece Akabe mevkiinde yolun kapanması sonucu çok sayıda insan yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldı.

Türkiye`nin birçok bölgesinde etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Uzun yıllardan beridir pek nadir kar yağışının yaşandığı ilde, iki gündür etkili olan kar yağışı halkı olumsuz etkiledi.

Meteorolojinin günler öncesinden uyarı yaparken kara alışık olmayan sürücüler zor anlar yaşadı. Kış lastiği kullanımının çok az olduğu ilde, hem özel araçların hem de resmi araçların birçoğunun zincir takmaması kazalara sebep oldu.

Şanlıurfalı belediyeler, kar yağışının ardından sosyal medya hesaplardan yaptıkları çalışmaları yayımlarken yollarda oluşan buzlanma sonucu birçok araç yolda kaldı, birçok kaza yaşandı. Şanlıurfa-Diyarbakır E-5 karayolunda GAP Havaalanı civarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise çok sayıda kişi yaralandı.

Araçla şehre giriş yapamayan halk, 5 kilometrelik yolu yürüdü

Dün gece eve gitmekte olan birçok esnaf, Şanlıurfa-Gaziantep E-5 Karayolu Akabe mevkiin aşırı kar yağışından nedeniyle kapanmasından dolayı eve dönmekte zorlandı. Araçla şehre giriş yapamayan çok sayıda insan, araçlarını TOKİ mevkiine park edip yaklaşık 5 kilometre yolu yürüyerek evlerine ulaşmaya çalıştı.

Kar yağışının giderek etkisini arttırmasının ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sosyal medya hesabından merkez ilçelerde bir gün eğitime ara verildiğini açıklarken Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada ise hamile ve engelli personelin bir gün izinli olduğu belirtildi.

Daha sonra Harran Üniversitesi rektörü Ramazan Taşaltın tarafından yapılan açıklamada; üniversitede eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Tatilin geç saatlerde duyurulmasından dolayı bazı öğretmenlerin öğrenci velilerini mesajla uyardıkları belirtildi.

Duyurudan haberi olmadıkları için sabahın erken saatlerinde okula giden bazı öğrenciler de tekrar eve döndüğü görüldü. Meteorolojinin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen yaşanan olumsuzlukları değerlendiren Şanlıurfa halkı, alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu savundu. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir