• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
Gaziantep`te yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıran aşırı kar yağışı hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşatırken, yoğun kar nedeniyle kentin birçok yerinde yol açma ve tuzlama çalışmaları başlatıldı.

Türkiye`yi etkisi altına alan dondurucu hava, ülke genelinde yoğun kar yağışına sebep oldu. Gaziantep'te etkili olan kar yağışı nedeniyle karla kaplanan caddeler ve ara sokaklar görevli ekiplerin müdahalesiyle temizleniyor.

Gaziantep`te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte birçok bölgede kar temizliğine başlandı. Karla kaplanan cadde ve sokakları tek tek temizleyen karla mücadele ekipleri olası kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Ana arterler başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda çalışmalar başlatılırken, bir taraftan greyderler yolları açıyor, diğer taraftan tuzlama ekipleri çalışıyor.

Karlı havada vatandaşları trafik konusunda uyaran yetkililer, araçlarında kış lastiği ve zinciri takılı olmayan vatandaşların trafiğe çıkmaması, ulaşımda ise mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını önerdi.

Gaziantep Belediyesi ile İlçe belediyeleri tarafından İpekyolu, Karataş, İbrahimli, Gazikent ve Ordu Caddesi, Üniversite Bulvarı, havaalanı yolu ile kent merkezinde tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmaları başlatıldı.

Öte yandan, etkili olan kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildiği, akşam yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın (THY) Gaziantep-Medine ve Gaziantep-İstanbul seferlerinin iptal edildiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir