• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
İsveç ve Danimarka`da sınır kontrolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarka Başkanaı Rasmussen, düzenlediği basın toplantısında, mülteci krizini kontrol altına almak için Danimarka sınır görevlilerinin Almanya'dan gelen tren, otobüs ve feribotlarda pasaport ve kimlik kontrollerine başladığını açıkladı. Başbakan Rasmussen, Almanya'dan gelen ve sınırda durdurulan sığınmacıların ilticalarının kabul edilmeyeceğini belirtti. Sığınmacı sayısını kontrol altına amaçlayan İsveç de Danimarka sınırında pasaport ve kimlik kontrolleri başlattı. İsveç Altyapı Bakanı Anna Johansson, Danimarka'dan İsveç'e otobüs, feribot ve trenlerle yolcu taşıyan şirketlerin kimlik kontrolü yapmadığının tespit edilmesi durumunda, yolcu başı 600 avro ceza vereceklerini bildirdi.

İsveç demiryolu şirketi SJ ise Danimarka seferlerini durdurma kararı aldı. Danimarka'dan gelen yolcuların kimlik ve pasaportlarını kontrol etme yetkisinin kendilerinde bulunmadığını ifade eden Hultgren, şirketlerinin kimlik kontrolü yapması durumunda hem zaman hem de para kaybedeceğini belirterek "Hükümet kararını değiştirene kadar seferleri yeniden başlatmayacağız" dedi.

Hultgren, Danimarka'ya trenle gitmek isteyenlerin Malmö ve Helsingborg şehirlerinden, Kopenhag'a 20 dakikaya bir sefer düzenleyen Skone demiryolu şirketiyle Öresundstagen'le gidebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA, Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir