• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Kurtulmuş`tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
"Bu tabloyu Türkiye geçmiş dönemlerde de yaşadı. Parti kapatmalar Türkiye siyasetine en ufak bir fayda sağlamadı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da olumlu sonuçlar alınamadı."

"EN BÜYÜK SORUMLULUK HDP'DE"
"Türkiye'nin sorunlarının çözülebilmesi için en büyük sorumluluk HDP'ye düşüyor. Kendilerine oy veren kitlenin taleplerini göz önüne almaları gerekiyor. Vatandaşlar terör örgütünü desteklesin diye oy vermedi. HDP'de siyaset yapanların barışın diliyle konuşmaya gayret göstermesi gerekiyor."

HDP'YE KRİTİK TAVSİYE
"Demokrasi dışı yollarla Türkiye'nin birliğini bozacak sözlerden ve eylemlerden kaçınmaları gerek. Bu tavsiyeyi tekrar ediyoruz. Hendek siyasetinin yanında durarak, Türkiye'de siyaset yapılamaz."

"Biz parti kapatmalara da milletvekillerinin vekilliğinin düşürülmesine de karşıyız."

SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERGİNLİĞİ 
İslam dünyasının iki önemli ülkesi. Biz iki ülkeyle de iyi ilişkileri olan bir ülkeyiz. Şu anda yaşanan gerilimden iki ülkenin de çıkmasını isteriz. Bu bölgenin daha büyük gerilimleri kaldıracak hali kalmamıştır. İki ülkenin birbirlerine karşı hasmane tutumda hareket etmesi, iki ülkeye de zarar verir. Siyasi idam cezaları yarar getirmez.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir