• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Kur`an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Kur`an kursu hocaları ile din görevlilerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla başlatılan Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu tamamlandı.

İstanbul Fatih ilçe Müftülüğü Sultan Ahmet Camii Baş İmam-Hatibi Hasan Kara`nın eğitmenliğinde imam-hatip ve müezzin-kayyımlara yönelik düzenlenen kursta,  Kur`an-ı Kerimi güzel okuma, tecvit kurallarına göre yüzüne okunup ezberlenecek ayet, süre ve ezberlenecek dualar, yüzünden okunacak sureler, ezan ve müezzinlik konularında dersler verildiği belirtildi.

Düzenlenen törenle kursiyerlere katılım belgeleri İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Müftü Yardımcıları tarafından verildi.

Program Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, seminerlerin tüm din görevlilerini kapsayacak şekilde devam edeceğini söyledi.

Hizmet İçi Eğitim seminerlerinin Diyanet personelinin mesleki bilgi ve birikimlerini artırmasındaki önemine dikkat çeken Çelik, “Efendimiz (sav) 'iki günü eşit olan zarardadır' buyurarak her gün yeni bir şeyler öğrenmemiz ve kendimizi geliştirmemiz gerektiğine işaret etmektedir. Var olan bilgimizi sürekli geliştireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından din görevlilerine sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir