• DOLAR 32.517
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2427.76
  • ...
Van Büyükşehir Belediyesi Başkanına hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın 'örgüt üyeliği' suçlaması ile yargılandığı KCK davasında karar çıktı. Kararda Bekir Kaya ile birlikte HDP PM üyesi Cüneyt Caniş`e üst sınırdan 15 yıl hapis cezası verilirken, diğer 10 sanığa da 7 ile 12 yıl arasında değişen cezalar verildi.  

KCK'ye yönelik 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından ''terör örgütüne üye olmak'' suçlaması ile tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Van Belediye Başkanı Kaya ile BDP'li bazı ilçe belediye başkanları ve il yöneticilerinin yargılandığı dava bugün görülmeye devam edildi.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davaya tutuksuz yargılanan 12 kişi katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Avukatların son savunmasını alan mahkeme heyeti, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya ile HDP PM üyesi Cüneyt Caniş`e “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 15`er yıl, tutuksuz yargılanan diğer 10 kişiye de 7 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verilirdi.

Yargıtay'ın Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 15 yıllık hapis cezasını onaması halinde Van Belediye Başkanı Kaya ve diğer sanıklar cezaevine girecek. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir