• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`HDP milletvekili halkın ihtiyaçlarının giderilmesini engelliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 22 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle halk temel yaşam malzemelerini karşılamada büyük zorluk çekerken, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve beraberindeki PKK'lilerin, hayırseverlerin yardım yapmasını ve açık olan market sahiplerini, iş yerlerini kapatmaları yönünde tehdit ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, hayırseverlerin aralarında topladıkları paralarla gıda malzemeleri alıp mağdur halka dağıtmak istemelerini duyan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bu hayırsever insanları tehdit ederek “kimse burada yardım dağıtmayacak” dediği belirtildi.

Yine Faysal Sarıyıldız`ın, 3 gün önce de bazı hayırseverler tarafından başka illerden toplayıp gönderdikler bir kamyon dolusu gıdayı, Cizre-Nusaybin Karayolunun Katran köyü mevkiinde durdurup geri gönderdiği iddia edildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce ilçede olan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yasağın sürdüğü günlerde Yafes Mahallesi`nde halkı provoke edip bazı mahallelerde toplantılar yaptığı ve Yafes Mahallesi`nden topladıkları insanlarla Alibey ve Dağkapı mahallerine yürüdüğü ve çatışmaların devam ettiği Cudi Mahallesi başta olmak üzere sürekli mahallelerde gezdiği ve halkı tahrik etmeye çalıştığı iddia edildi. 

Çukur ve barikatların olmadığı merkezi mahallelerde bulunan ve halkın ihtiyaçlarını karşılaması için açılmalarına izin verilen üç alışveriş merkezinin sahiplerinin de PKK'liler tarafından tehdit edilerek “bundan sonra iş yerlerinizi açmayacaksınız” dedikleri öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir