• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Ulu Cami`nin hedef olmasına tepki gösterildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Çatışma seslerinin kesilmediği ilçede tarihi Ulu Camii de kurşunların hedefi oldu. Namaz kılmak için camiye gelen cami cemaati, kurşunların isabet ettiği dış cephe duvarını ve kırılan camı görünce duruma tepki gösterdiler.

5. Haremi Şerif olarak bilinen tarihi Ulu Cami'ye kurşunların isabet etmesine tepki gösteren Diyarbakırlılar, ne olursa olsun camilere kurşun isabet etmemesi gerektiğini ifade ettiler.  

Yaşanan çatışmalardan dolayı camilerin zarar gördüğünü belirten Mustafa V. "Ben 38 yıldır Diyarbakır'da yaşıyorum. Tarihi Ulu Cami'ye bildiğiniz gibi kurşunlar isabet etti. Bu çatışmaların yaşanmasını istemiyoruz. Biz yıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadık kimseyle bir alıp veremeyeceğimiz bir şey yoktur. Türk, Kürt, Arap fark etmiyor hepsi Müslüman'dır. Din kardeşimizdir. Camilerimiz zarar görmesi kabul edilemez. Çatışmaların yaşanmasını istemiyoruz." dedi.

"Camilerimiz, insanlarımız kurşunların hedefi oluyor."

Çatışmalarda camilerin ve insanların kurşunların hedefi olduğunu dile getiren Yaşar Üstün, "Savaşın da adaleti vardır. Ne zamandan beridir Diyarbakır'da çatışmalar yaşanıyor. Dünyanın birçok yerinde savaşlar yaşanmaktadır. Ama şehir içinde, aile içinde bu yapılmıyor. Bu savaşın olmasını istemiyoruz olacaksa da sivil halktan uzak yerlerde olsun." diye konuştu.

Üstün, daha sonra şunları söyledi: "Dün de bir aileye mermi isabet etti bu ailenin ne sucu vardı, ne yapmışlardı? Kendi evlerinde oturuyorlardı. Savaşarak hiçbir şey halledilmez. Oturup adaletçe bu işi halletmeleri gerekiyor."

Ulu Cami'ye isabet eden mermilere tepki gösteren Sami Türk ise "Yaşanan çatışmalar ortadadır. Çatışmalarda Camilere kurşun isabet ediyor. Ne olursa olsun camilere kurşun isabet etmemelidir." diye konuştu. (Mustafa Kaynak / M. Sıddık Bilge - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir