• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yabani hayvanlar için doğaya 1 ton yem bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri tarafından, yüksek kesimde kar kalınlığına rağmen kuşlar için yemleme çalışması yapıldı. Kentte yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için 1 ton yem kırsal alanlara bırakıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekiplerince, kırsal alanlara hayvanların bulunduğu noktalar daha önceden tespit edildi. Ekipler, iki araca yükledikleri yemleri kentin farklı kırsal alanlarına bırakmak üzere yola çıktı. İş makineleri ile bazı yol kenarlarına ve ağaç diplerine hayvanlar için yaklaşık 1 ton yem bırakıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Kadir Özer, yaptığı açıklamada, ekip olarak karla mücadele çalışmalarının yanında yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için çalışma da yaptıklarını söyledi.

Özer, “Karla mücadelenin yanı sıra doğada ağır kış şartları nedeniyle yem bulmakta zorluk çeken hayvanlar için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 1 ton yemi doğaya bırakıyoruz. Doğadaki canlılar bu çalışmaya ihtiyaç duymaktadırlar.” dedi.

Bu çalışmayı yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Özer, yemleme çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir