• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankası`ndan yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası, 14 Aralık itibari ile ilan edilen ve 22`inci gününe giren sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan halka yardım yapılması yönünde STK`lara çağrıda bulundu.

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Cizre Nuh Gıda Bankası tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi: "14 Aralık`tan bugüne kadar 22 gündür kesintisiz devam etmekte olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cizre`de yaşayan halkımız ciddi manada maddi ve manevi mağduriyetler yaşamaktadır. Cizre afet bölgesini andırmakta ve yaşayanlar içler acısı bir hâl almış durumda. Çoğu mahallede elektrik ve sular kesik olup halkın yasaktan önce kendi imkânlarıyla stokladığı gıda ve yaşam malzemeleri de artık tükenmiştir. Aynı zamanda şehre gıda girişine güvenlik tedbirleri nedeniyle kısıtlı olarak izin verilmektedir. Cizre ‘de nüfus kalabalık, aileler çok çocuklu ve gelir düzeyleri oldukça düşüktür."

İlçede yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına yardım talep eden Cizre Nuh Gıda Bankası yetkilileri, kendi imkânlarının kısıtlı olduğundan dolayı tüm mağduriyetleri karşılamaya güçlerinin yetmeyeceğini belirterek, hayırseverlerin kendilerini aracı kılmaları halinde bu yardımları mağdur insanlara ulaştırmaya hazır olduklarını belirttiler.

Açıklamanın devamında, "Cizre Nuh Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Cizre ‘de yıllardır insani yardım alanında faaliyet yürütmekteyiz. Özelde ilçemizde genelde bölgemizde oluşan maddi-manevi mağduriyetlerle mücadele etmekteyiz. Oluşan bu mağduriyetleri sadece kendi imkânlarımızla giderebilmemiz mümkün değildir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için tüm hayırseverlerden ve STK'lardan insanlık adına, kardeşlik namına yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz.” denildi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir