• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sur`da çatışmalar şiddetlendi, askeri tanklar caddelerde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bugün sabah itibariyle çok şiddetli çatışmalar yaşanırken, sokağa çıkma yasağının 30 Aralık itibariyle kalktığı Gazi Caddesi`nde ise sık sık askeri tanklar yürütüldü.

Cadde de 11 Aralık'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı 30 Aralık saat 07.00 itibariyle kaldırılmıştı.

İlçenin girişinde güvenlik tedbiri amacıyla 3 ambulans bekletilirken caddeye girişlere, polis üst araması yaparak izin veriyor.

Bir aydan fazladır sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, şiddetli çatışmalar yaşanırken, elektriklerin uzun süreden beri olmadığı ve yer yer su kesintileri yaşandığı belirtildi.  Diyarbakır`ın en işlek caddesi olarak bilinen Gazi Caddesi`nde ise yasak kalkmasına rağmen esnaf korkudan işyerlerini açamıyor,  okullarda ise eğitim verilmiyor.

Gazi Caddesi`nde sokakların iki tarafına kum torbalarından mevziler yapılmış ve yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. Öte yandan caddede sık sık tankların yürütüldüğü görülüyor.

Son günlerde önemli gelişmeler yaşanan ilçede,  dün bir eve isabet eden tank mermisi Melek Alpaydın adındaki kadının ölümüne sebep olurken sabah saatlerinde ise çıkan çatışmalarda bir asker hayatını kaybetti. Çatışmalarda kullanılan roketler Diyarbakır`ın tarihi Surlarına saplandı. Öte yandan tarihi Ulu Cami de kurşunların hedefi olmaktan kurtulamadı. (M. Sıddık Bilge/Mustafa Kaynak – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir