• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
PDY`nin `25 Aralık darbeye teşebbüs` davası başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 8'i tutuklu 69 sanık hakkında açılan davanın görülmesine 6 Ocak'ta başlanacak.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan TMK'nın 10. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturması sonucunda, Fetullah Gülen ve Saygılı da dahil 69 kişi hakkında iddianame düzenledi.

Gülen 1 numaralı şüpheli

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı.

İddianamede, Fetullah Gülen, yardımcısı Sinan Dursun, eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Hamza Tosun'un da içinde yer aldığı 67 sanığın "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede sanık 2 polis hakkında da ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 ila 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Müştekilerin ifadesi için talimat yazıldı

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Serhat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu "müşteki", Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de "mağdur" olarak yer aldı.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Fidan, Cirit ve Ömeroğlu'nun ''müşteki'' sıfatıyla ifadelerine başvurulması için Nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir