• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Doğu donuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu donuyor. Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 26 ile Ağrı'da ölçüldü. Ağrı dün gece Türkiye'nin en soğuk ili oldu.

Sibirya Yüksek Basıncının etkisini sürdürdüğü Doğu bölgesinde hayat olumsuz etkileniyor.

Evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar kalın giysiler ile kendilerini soğuktan muhafaza etmeye çalışırken, bazı vatandaşlar ise araçları soğukta donmasın diye gece birkaç defa araçlarını çalıştırarak ısıttılar.

Su deposu ve çatılardan sarkan buzlar ise soğuk havanın derecesini gösteriyor adeta.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden edilen bilgilere göre ise, bugün Doğu bölgesinde hava çok bulutlu ve kar yağışlı olması bekleniyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise çığ uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda, “Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava , güneyli rüzgarlar, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” denildi.

Dün gece ise hava sıcaklığı en düşük olan il sıfırın altında eksi 26 ile Ağrı'da ölçüldü. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da -17, Erzurum'da -17, Erzincan'da -12, Kars'ta -18, Iğdır'da -19 derece olarak ölçüldü.

Kar kalınlığı ise, Ağrı'da 45 santimetre, Ardahan'da 3 santimetre, Erzurum'da 32 santimetre, Kars'ta 12 santimetre, Iğdır'da 20 santimetre olarak ölçüldü.

Bugün ise gece saatlerinde beklenen hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere; Ağrı -21, Ardahan -12, Erzurum -14, Erzincan -6, Kars -14, Iğdır -8. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir