• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Belediye hizmette sınıfta kaldı, eğitime ara verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin şehir merkezinde ve bazı ilçelerde etkili olan kar ve soğuk hava yüzünden kara ulaşım güçlükle sağlanıyor.  Zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı ve yayalara ait kaldırımlarda oluşan kar nedeniyle vatandaşların yürümekte zorlandıkları gözlendi. İl genelinde maddi hasarlı trafik kazaları arttı.

Eğitime kar tatili

Mardin Valiliği kar yağışı ve yaşanan yoğun buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli`de 2 gün; Yeşilli, Midyat, Mazıdağı ilerinde ise bir gün eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretime devam edilirken  bazı mahallelerde (Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağı mezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üctepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şehhabib, Pirinçli, Çukursu Çiçekli)  eğitime bir gün ara verildi.

Belediye hizmette sınıfta kaldı

Bu arada ekili olan kar yağışı nedeniyle temizlenemeyen yolları örnek gösteren vatandaşlar, belediyenin sınıfta kaldığını söylediler. Belediyenin karla mücadele için yeterli araç gerece sahip olmasına rağmen karla mücadelede yetersiz kaldığını anlatan vatandaşlar, “Bir haftadan beri Meteorolojiden alınan raporlar ve şehrin birkaç ana arteri ortadayken, belediyenin envanterindeki karla mücadelede kullanılacak araç sayısı belliyken, geriye sadece bunları organize etme becerisi kalıyorken maalesef bu koordineyi sağlayamama neticesinde hayat şehir merkezinde felç olmuş durumdadır.” dediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir