• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sur`da eve isabet eden havan mermisi ile ilgili Valilikten açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak üzerinde bulunan  evde havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu   patlama meydana geldi.  Patlamada 42 yaşındaki ev hanımı Melek Alpaydın hayatını kaybetti.  51 yaşındaki bir kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK`lilerin el yapımı bomba atıktan sonra olay yerinde bir müddet çatışmaların yaşandığını güvenlik görevlilerinin olay yerine girmelerinin bir müddet engellendiği bildirildi.  

Açıklamanın devamında, “Yapılan ilk araştırmalara göre 42 yaşında bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 51 yaşında bir vatandaşımızın da yaralandığı ve 112 unsurları ile hastaneye götürüldükleri öğrenilmiştir.  Yapılan incelemelerde ikametin 1`inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır. Ayrıca olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir.” denildi.

Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir