• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
Cizre`de çatışmalardan kaçan halka PKK engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağıyla beraber çatışmaların devam ettiği Cizre`de polis ve asker Yafes Mahallesinin büyük bölümüne girerken PKK`lilerin çukur ve barikatları tuzaklayarak mahalleden kaçtıkları belirtildi.

Polis ve askerin Yafes Mahallesi`ne girdiği dün akşam saatlerinden itibaren tuzaklanan mayın ve patlayıcıların imhası nedeniyle şiddetli patlama sesleri geliyor.

Öte yandan Yafes Mahallesini terk eden PKK`liler, başta Cudi olmak üzere Nur ve Sur mahallelerini de terk etmemek için halkın çıkışını engelliyor.

Yoğun göçün yaşandığı Cudi Mahallesi`nde özellikle iç kesimlerde bulunan halk PKK engeline takılırken, merkeze daha yakın bölgelerde yaşayanlar ise evlerini boşaltmaya devam ediyor.

Bazı bölgelere girmeye hazırlanan polis, halkın çatışma bölgelerini terk etmesini isterken, PKK`liler ise KCK`den da yapılan açıklama doğrultusunda halkı tehdit ederek evlerinde kalmalarını istiyor.

Bazı yerlerde ise tek tek evlerini terk edemeyen halk, PKK`nin tehditlerine rağmen gruplar halinde ölümü göze alarak evlerini terk ediyor.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir