• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
91 yaşında hastaya by-pass ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahları 91 yaşındaki hastaya by-pass ameliyatı yaptı. 80 yaş üzerine nadiren uygulanan By-Pass ameliyatı olan 91yaşındaki Mehmet Oral ikinci baharını yaşadığını söyledi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Karaçalılar, sağlık hizmetlerinin kolay ulaşılır olması, erken teşhisin kalp hastalarında yaşam süresini uzattığını, By-Pass cerrahisi gerektiren damar tıkanıklığı hastalığının böylece daha ileri yaşlarda görülmeye başlandığını söyledi.

Karaçalılar, başarıyla gerçekleştirdikleri By-Pass`a ilişkin şunları söyledi: “Kalp ameliyatlarında 80 yaş ve üzeri hastalar ileri yaş grubu olarak tanımlanmaktadır. 90 yaş ve üzeri hastalarda açık kalp ameliyatı riskli olmasına rağmen başarı ile yapılabilmektedir. Göğüs ağrısı nedeniyle hastanemize gelen hastamıza yapılan anjiyografiden sonra 4 damarının tıkalı olduğu ve By-Pass ameliyatı gerektiği sonucuna varıldı. Yaş itibariyle ameliyatın yüksek risk taşıdığı söylenince, önce çekindi ve ameliyatı reddetti. Evine dönen hasta ağrılarının devam etmesi üzerine tekrar bize geldi. Op. Dr. Sinan Göçer ve ameliyat ekibimizle üç saat süren bir ameliyattan sonra hastanın dört damarı değiştirildi. İleri yaşına rağmen fiziki performansının iyi olmasından ötürü de ameliyatı kolaylıkla atlattı. Operasyon sonrası hızla iyileşerek sağlığına kavuştu.”

91 yaşında ikinci baharını yaşadığını söyleyen Mehmet Oral ise, “Bana By-Pass ameliyatı olmam gerektiği söylendiğinde çok korktum. Ameliyat masasından kalkamam korkusuyla kabul etmedim. Batman Bölge Hastanesinde kalp ameliyatlarının başarı ile yapıldığını duymuştum. Ağrılarımın devam etmesi üzerine doktorlarıma güvenerek ameliyat olmaya karar verdim. Şimdi ikinci baharımı yaşıyorum.” dedi.   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir