• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Viranşehirlilerin elektrik çilesi bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçesinde havaların soğuması ile ilçede elektrik kesintileri ve arızalarda arttı. Birçok mahallede saatlerce elektrik kesintileri yaşanıyor.

Kesintilerden en fazla çocuklar, hastalar ve yaşlılar olumsuz etkileniyor. Dün geceden beri Hürriyet, Yeni Mahalle, Özal, Bahçelievler başta olmak özere birçok mahallede elektrik sıkıntısı yaşıyor.

Kimi zaman da yetersiz olan trafolar patlıyor. Son olarak Gölbaşı Mahallesi Paşa Konak Caddesinde bulunan elektrik akımını sağlayan trafoda yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken mahalle elektriksiz kaldı. Trafonun kısa sürede yapılmayacağını ve bundan dolayı mağdur olacaklarını düşünen mahalle sakinleri ise yetkililere seslenerek sorunun giderilmesini istedi.

Kış aylarında elektriğe hasret kaldıklarını belirten Viranşehirliler, TEDAŞ`ın kaçak elektrik kullanımını bahane ederek kesintileri meşrulaştırmak istediğini ileri sürdü. Kaçak kullananların bedelinin halka ödetilmesinin büyük haksızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Zaten TEDAŞ bütün abonelere sabit ücretlendirme yaptığı için kaçak durumu da ortadan kalkmış. Hatların gevşek olması, bakımsızlık ve yeterli alt yapının olmaması arızalara davetiye çıkarıyor.” dedi.

Kesintilerden dolayı iş yapamadıklarını belirten ilçe esnafı ise “TEDAŞ alt yapı çalışması yapmıyor. Asıl sorumlu TEDAŞ yetkilileridir. Akşam eve gidinceye elektrik yok. 15 milyonluk şehirlerde elektrik kesintileri yaşanmazken ilçemizde sık sık yaşanması sorumluların sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.  (Sabri Acet - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir