• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`İmam Hatip Nesli Geleceğin Ümididir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özalp`ta çeşitli ziyaretlerde bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ilçe müftüsü ve ilçede bulunan İmam Hatip öğrencileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, İmam Hatip okullarının önemine işaret eden Arvas, “İmam Hatip nesli geleceğin ümididir.” dedi.

Müftü Arvas ve ilçe müftüleri, kısa bir süre önce atanan Özalp ilçe müftülüsünü ziyaret ederek, yeni görevinde kendisine başarılar diledi.

İlçede özellikle Kur`an kursları açma ve bayan irşat ekiplerinin faaliyetlerine öncelik verilmesini isteyen Müftü Arvas, daha sonra Özalp Anadolu İmam-Hatip Lisesini ve Özalp 3 Nisan İmam-Hatip Orta Okulunu ziyaret ederek bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Her hafta farklı bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldiklerini ifade eden Arvas, bu kapsamda bu hafta Özalp ilçesinde bulunan İmam Hatip okullarını ziyaret ederek, okul müdürleri ve okul idarecilerine Kur`an-ı Kerim hediye ettiklerini ifade etti.

Özalp Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine hitap eden Müftü Arvas, “İmam-Hatip neslinin, geleceğin ümidi olduğunu unutmayınız bu da ancak sözlerinizle, davranışlarınızla toplumun her kesimine yansıtmak suretiyle örnek teşkil etmenizle mümkündür.” dedi.

3 Nisan İmam-Hatip Ortaokulunda minik öğrencilere yaptığı konuşmada ise Müftü Arvas şunları kaydetti:

“Melekler ilim öğrenenlerle beraber kanatlarını açarlar. Sizin buradaki ilim öğrenmeniz bizi heyecanlandırıyor ve geleceğimiz için bize ümit veriyor. Peygamberimiz (sav) çocukları ve gençleri çok sevdiğini okumuşsunuz, biliyorsunuz. Sizler ve bizler hep beraber iyiliğe anahtar kötülüğe kilit olun Resulü Ekrem`in mana yüklü bu güzel veciz hadisinin sırrına nail olalım. Yüce Allah bilmediğimizi bizlere bildirsin bildiklerimizle amel etmeyi, dünya ve ahiret sınavını bizlere kolay kılsın.” (İLKHA)  








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir