• DOLAR 32.499
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2479.121
  • ...
Van'da çifte hasta kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Gürpınar ilçesine bağlı Kırgeçit Mahallesi’nde kanamalı hasta olan Sacide Ateş durumu yakınları tarafından 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Mahalleye sevk edilen ambulans, kar ve tipiden dolayı kara saplandı. Bunun üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sevk edildi.

Fırtınadan dolayı kara saplanan ambulans çıkarılırken, bu kez yolun kapanmasından dolayı ekipler ilerleyemeyince Gürpınar Belediyesi yol ulaşım ekipleri ile irtibata geçen sağlık ekipleri, bölgeye bir greyderin gelmesini talep ettiler. Greyderin olay yerine gelmesinin ardından yollarına devam eden sağlık ekipleri, yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu mahalleye ulaştı. Ekipler, hastaya evinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hasta, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastaneye kaldırılan kadının eşi Şuayip Ateş, sağlık ekiplerine teşekkür ederek yaklaşık 10 saat süren bir mücadelenin ardından hastaneye yatırılan eşi Sacide Ateş'in durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Kadın ambulansta doğurdu

İkinci bir hasta kurtarma operasyonu ise Başkale ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Hacer Çoban isimli kadın, evlerinde doğum sancısı artınca eşi tarafından Başkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada hasta, sezaryen için ambulansla Van’a sevk edildi.

Yola çıkan ambulans, kar ve fırtınadan dolayı ağır ilerleyince Van ekibinden yardım talebinde bulundular. Van’dan yola çıkan ve içerisinde Paramedik Sinan Şahin, Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Mustafa Duran ve Tamer Gülpınar’ın bulunduğu 4 çeker ambulans yola çıktı. Zernek barajı yakınlarında hastayı alan Van ekibi hızlı bir şekilde yola koyuldu. Yolda sancıları artan hamile kadın, Paramedik Sinan Şahin’in müdahalesi ile bebeğini ambulansta doğurdu. Doğumu sağlıklı bir şekilde gerçekleşen anne Hacer Çoban daha sonra oğlu ile birlikte Van Kadın Doğum Hastanesi’ne götürüldü.  (Murat Dalgın - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir