• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Ağrılılardan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Belediyesi`nin, yoğun kar yağışının etkisini azaltmak için çalışma yapmadığını dile getiren halk, gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle hayatın felç olduğunu belirterek belediyeyi eleştirdiler.

DBP'li Ağrı Belediyesi`nin yoğun kar yağışı olmasına rağmen kriz masası oluşturmayıp, mesai sistemine göre çalışmalarına devam ettiğini belirten halk, mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek duruma tepki gösterdiler. Yollardaki kar birikintilerinden dolayı daralan cadde ve sokaklarda araçlar ilerleyemeyince trafikte uzun kuyrukları oluştu.

İşyerlerinin önünde biriken karı belediye ekipleri temizlemeyince esnaflar ellerine aldıkları kar kürekleri ile işyerlerinin önünde biriken karları kürediler. Çatılarda boyları neredeyse 2 metreye kadar ulaşan buz sarkıtlarını da vatandaş zarar görmesin diye yine esnafın kırmaya çalıştığı görüldü.

"Belediye çalışmıyor"

Belediyenin çalışmalarından memnun olmadığını söyleyen Nesim Aybay isimli Ağrılı, hizmet beklediklerini belirtti.

Nesim Aybay, "Perişanız, yollarımız temizlenmiyor. Esnafım, şehir içinde rahat gidip gelemiyoruz. Aracım ile ilerlemekte zorlanıyorum. Belediye çalışmıyor. Belediyenin yollarımızı temizlemesini istiyoruz. Bu yıl ki yaptıklarından memnun değiliz. Ciddi manada çalışmıyorlar." dedi.

Belediyeye tepki gösteren bir diğer Ağrılı Cahit Kada ise şunları söyledi: "Her yıl halimiz bu. Memleketimizde kar ile mücadelede böyle. Bu yıl Ağrı Belediyesi`nin ciddi bir çalışmasını görmedik. Geçen yıl biraz iyiydi ama bu yıl güzel bir çalışma yok. Artık biz kendimiz çabalıyor, kar temizliği yapıyoruz."  

"Şehir merkezinde ilerleyemiyoruz"

Şehir merkezinde ise yer yer aracının battığını belirten Ahmet Kıraç da "Kar yağışı nedeni ile mağduriyetler meydana geliyor. Ağrı'nın mahallelerine aracımız ile giremiyoruz. Belediye çalışıyor ama yoğun kar yağışı olduğu için açılan yollar tekrar kapanıyor. Yolcuları evlerine bırakıyoruz. Daha sonra yolcu aracımı iteliyor da ancak o şekilde yoluma devam edebiliyorum. Yağış işimizi de olumsuz etkiledi. Köylerden çağırıyorlar yollar kapalı olduğu için gidemiyoruz. Şehir merkezinde ilerleyemiyoruz o yüzden köylere gitmeye çekiniyoruz." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir