• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz: Heyetler arası görüşme yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Merkezi bünyesinde İnsan Hakları Başkanlığı ismi altında yeni bir Genel Başkan Yardımcılığı`nın kurulması münasebetiyle Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün`e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmalarının kimi ulusal basında yeni sürece dair Heyetler Arası Resmi Temaslar şeklinde yansıtıldığını belirten HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, ziyaretlerinin tamamıyla bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

 “Heyetler arası resmi bir temas söz konusu değil”

9 Aralık 2015 Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen ziyaretlerinin bir nezaket ziyareti olduğunu belirten Yavuz, “Bu ziyaret esnasında elbette çözüm süreciyle alakalı, çatışmalı süreçle alakalı hususlar da gündeme geldi. Bununla alakalı olarak özellikle çatışmalı süreçte yaşanan hak ihlalleri ve parti olarak bundan duyduğumuz endişeyi dile getirdik. Çözüm sürecinde yapılan yanlışlıklar ve bundan sonra da dikkat edilmesi gereken hususlarla alakalı da görüşlerimizi beyan etme fırsatı bulduk. Kamuoyunda kimi ulusal basında çıktığı gibi heyetler arasında resmi bir temas olmadığını özellikle ifade etmek istiyoruz. Heyetler arası böyle resmi bir temas söz konusu değil. Biraz önce de arz ettiğim gibi bir nezaket ziyareti bir hayırlı uğurlu olsun ziyareti idi.” Dedi.

“Siyasi partiler bu işin hem muhatabı hem de aktörü konumundadır”

7 Haziran sonrası bölgede oluşan çatışma ortamı ve son bulan çözüm süreci sonrası gündeme gelen yeni bir süreç ve yeni muhataplar konusuna da değinen Yavuz, Kürt Meselesinin bütünüyle siyasi bir sorun olduğunu dolayısıyla çözümün de siyasi olması gerektiğini söyledi.

Yavuz daha sonra, “Tabiatıyla bu meselenin çözümünde muhataplık meselesinde de bu geçerlidir. Bu meselenin çözüme kavuşması adına elinde projesi bulunan siyasi partiler elbette bu işin muhataplarıdır. Sadece muhatapları değil aynı zamanda aktörleridir.Bundan daha tabii bir şey olamaz. Hükumetin isim vermeden dile getirmiş olduğu muhataplık meselesinin bundan sonra farklı olacağıyla alakalı kendisinin kafasında nasıl bir proje olduğunu net bir şekilde ortaya koymadığı için şu an bir değerlendirmede bulunmak doğru değil, ama bizim görüşümüz bu yönde; siyasi partiler bu işin hem muhatabı hem de aktörü konumundadırlar.” şeklinde açıklamada bulundu.

HDP`nin tek başına muhatap kabul edilmesini ne kadar yanlış ise…”

HDP`nin muhatap kabul edilmemesine nasıl baktıkları ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Yavuz şöyle  cevapladı: "Kuşkusuz bizler HÜDA PAR olarak çözüm üretirken ortaya bir çözüm önerisi koyduğumuzda bunun doğru ve gerçekçi bir çözüm olması gerektiğine inanırız. Temenniler üzerinden veya ideolojik yaklaşımlar üzerinden yahut duygusallıklar üzerinden bina edilmiş bir siyasi anlayışı tasvip etmiyoruz. Biz HDP`nin tek başına muhatap kabul edilmesini ne kadar yanlış görüyor idi isek HDP`nin hiç muhatap kabul edilmemesini de o oranda yanlış görüyor, doğru ve gerçekçi bir yaklaşım olarak değerlendirmiyoruz.”  ( M.Sıddık Bilge-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir