• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Meteorolojiden yeni yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin yarın sabah saatlerinden itibaren, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklığının hafta başından itibaren de ülke genelinde artacağı, tahmin ediliyor.

Meteorolojik tahminlere göre, yarın Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın batı ilçeleri yağışlı geçecek.

Yağışların Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Pazartesi günü ise ülkenin genelinde hava yağışlı olacak. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Antalya ve Muğla çevrelerinde ise kuvvetli sağanak şeklinde olacak.

Doğuda çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

Salı günü ülkenin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlar, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu için ise çığ uyarısı yapıldı.

6-8 Ocak günlerinde de Türkiye'nin büyük bir kesiminde görülecek yağışların doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir