• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
Katiller ittifakı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin`in komünist bir yönetime sahip olan Sovyetler Birliğinde eski bir KGB ajanı olduğunu bilmeyen yok.  Ruhsuz ve acımasız kişiliğinde KGB ajanlığından kaynaklanan bir taraf olduğu da söyleniyor. Görev yaptığı dönemde işkenceci ve acımasız bir katil olan Putin`in yaptıklarını değerlendirince, geçmişini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Putin`in Cumhurbaşkanlığının ilk yıllarında muhalif gazeteci, yazar ve iş adamlarını derin devlet yöntemleriyle infaz ettirdiği ve demokratik görünümlü bir otokratik rejim kurduğu konusundan da kimsenin şüphesi yok.

Çeçenistan`daki vahşi cinayetleri eleştiren Anna Politkovskaya adındaki kadın gazeteci, önce zehirletildi, ardından da infaz edildi. Bunun gibi Paul Klebnikov adlı gazeteci de Putin dönemini eleştirdiği için infaz edildi. Putin`in hayatını araştırmak isteyen iki gazeteci Tiflis yakınlarında infaz edildi. Muhaliflerden olan Boris Nemtsov da Kremlin`e 500 metre mesafede infaz edildi. İşin ilginç tarafı ise bu cinayetlerin hiçbirinde suçlular tespit edilip yakalanmadı.

Bu önbilgileri göz önünde bulundurarak aşağıdaki haberi okumanızı öneririm:

“Eski KGB ajanı Boris Karpichkov`ın Rus gizli servisinde çalışan bir generalden duyduğu iddia gündeme bomba gibi düştü. Generalin iddiasına göre, Kremlin, Putin`in Ortadoğu`da IŞİD`e karşı daha fazla operasyon yapmak için Rus uçağını Mısır`da kasten havada infilak ettirdiğine inanıyor.

İddiaya göre, Karpichkov, generalin kendisine şunları söylediğini anlattı: Putin bölgede etkisini kaybetmesi konusunda endişeleniyordu ve uçağa yerleştirilen bomba ile bir taşla iki kuş vurmaya karar verdi. Uçağı düşürerek Kremlin`in hem askeri operasyonlar için destek artıracağını hem de Arap ülkelerinden Rusya`nın silah ticaretine nakit akışı sağlayacağını umut ettiğini söyledi.”

İnandırıcı gelmedi mi?

Seslerini duyurmak için Moskova`da bir tiyatroyu basan birkaç eylemciye yönelik olarak operasyon gerçekleştirip zehirli gazlar ve kurşunlarla eylemcilerle beraber 119 rehinenin de ölümüne neden olan ve bundan hiç üzüntü duymayan biri, siyasi hesaplar için kendi uçağını düşüremez mi?

Pek ala da yapabilir.

Coğrafyamızda Moğollardan sonra en büyük katliamlara imza atan Baas rejiminin başındaki Zalim Esad ile ittifak yapmalı ve zor durumdaki dostunu kurtarmalıydı Putin.

Eli kanlı katil olan Putin ile Ortadoğu`nun en büyük katili olan kan içici Esad ittifak yaptılar ve vahşi cinayetlerde kendilerine ait olan rekorları kırmaya başladılar.

Suriye`de olan budur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir