• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Yasin Börü için sosyal medyada başlatılan kampanyaya yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz sene henüz 16 yaşında PKK tarafından canice katledilen Yasin Börü'nün hatırasının yaşatılması için sosyal medyada yeni bir kampanya başlatıldı.

Diyarbakır'da yapılacak olan Havalimanı'na Yasin Börü isminin verilmesini isteyenler bu hashtag adı altında paylaşımlarda bulundu.

#AdıYasinOlsun tagı altında birleşenler,Yasin Börü ve arkadaşlarının isminin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaşması amacıyla açılacak Havalimanı'nın isminin 'Yasin Börü Havalimanı' olması yönünde ortak paylaşımlarda bulundu.

ÜLKE HABER

İşte o paylaşımlardan bazıları:

 

DİYARBAKIR HAVALİMANI'NDA SON DURUM

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası haftaya hizmete girecek. Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan 300 milyon lira tutarındaki Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında incelemede bulunarak, havalimanı müdürü ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Yıldırım yaptığı açıklamada, Diyarbakır Havalimanı'nda, bugüne kadar terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurt dışı seferlerinin, hac dönemi dışında düzenlenemediğini anımsattı.

Diyarbakır'dan artık yurt dışı uçuşlarına başlanılacağını kaydeden Yıldırım, yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yapımı tamamlanan tesisin hizmete girmesiyle yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını vurguladı.

Diyarbakır'la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminalinde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebilecek, 10 uçaktan 6'sının yolcuları körüklü sistemden hizmet alacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir