• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Vanlılar yılbaşı gecesini `Fetih` programlarıyla geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü, Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi ve Erciş Genç Memur-Sen tarafından dün gece düzenlenen Mekke`nin Fethi programları halkın büyük katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü tarafından ‘Bir İnkılap Bir Fetih Mekke` temasıyla düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Program Said Hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı. Bayanların da yoğun katılım gösterdiği programa katılması beklenen Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan hava muhalefeti nedeniyle programa katılmazken, programa konuşmacı olarak Molla Nihat Tay Katıldı.

Konuşmasında Mekke`nin fethinin gönüllerin fethi olduğunu anlatan Molla Nihat Tay, günümüz Müslümanlarına da önemli mesajlar verdi.

“Mekke`nin Fethi batılın zail olduğunu gösterdi”

Müslümanların Mekke`nin Fethi ile hakkın batıla galip geldiğini ortaya koyduklarını aktaran Tay, “Müslümanlar, Mekke`nin fethi ile hakkın batıla galip geldiğini ve batılın zail olduğunu gösterdi. Ey Ebu Cehil`in torunları! Batıl düşünceleriniz tarihin kara çöplüğüne gömülmeden önce, kıyamete kadar devam edecek olan İslam`a koşun, Kur`an`a koşun, Hz. Muhammed`e (sav) koşun ve kurtulun. Çünkü şu istikbalde en gür seda İslam`ın sedası olacaktır.” dedi.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı program Mekke fethinin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.  Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği program, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği Mekke ve Fetih konulu ezgiler ve yapılan dua ile sun buldu.

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi ise Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu`nda ‘Kalk Uyar! Fethi Müjdele` temalı bir program düzenledi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal Katıldı. Ünal Burada yaptığı konuşmada Mekke`nin Fethi`nin dünya tarihindeki yeri ve önemine değindi.

Etkinlik Mekke`nin fethinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve okunan ezgilerle son buldu. 

Bir Fetih Programı da Van`ın Erciş ilçesinde düzenlendi

Erciş Genç Memur-Sen İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen program Erciş Kaymakamlık konferans salonunda yapıldı.

Kur`an-Kerim tilaveti ile başlayan program, Grup Besmele`nin seslendirdiği Türkçe-Kürtçe ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Gazi Kiliçparlar, bu gecede yaşanan gayri ahlaki kutlamaları hatırlatarak, Müslümanların Mekke feth edilirken, Hıristiyan geleneği olan yılbaşı kutlamalarına katılmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Yapılan programlar yoğun katılımla gerçekleşirken, katılımcılar geceyi hayırla ihya etmenin mutluluğunu yaşadı. (Murat Dalgın, Cüneyt Hasar-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir