• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Cizre halkının göçü sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre`de çatışmalar da tüm şiddetiyle sürüyor. Çatışmalar nedeniyle iki ateş arasında kalarak mağdur olan ilçe halkı ise fırsat buldukça ellerinde taşıyabilecekleri kadar eşya ile göç ediyor.

Sokağa çıkma yasağının 19`üncü gününe girerken Cizre`de dün gece şiddetlenen çatışmalar sonrası halk sabahın ilk saatlerinden itibaren ellerindeki beyaz bezi sallayarak çatışmaların olduğu mahallelerden gruplar halinde çıkmaya başladı. Çatışma bölgelerinden çıkan halk, Cizre-Şırnak karayolunda bulunan bir petrolde yapılan kimlik kontrolünden sonra şehir dışına çıkıyor.

Cizre`ye 80 zırhlı araç ve SAS komandolarının sevk edilmesinden akşam saatlerinde şiddetlenen çatışmalar özellikle Cudi, Nur ve Yafes mahallesinde yoğunlaştı. Şiddetli patlamaların eksik olmadığı bu mahallelerde sabahın ilk saatlerinden itibaren yüzlerce kişi kalabalık gruplar halinde beyaz bezler taşıyarak mahallelerden ayrılıp şehir dışına çıktı. Ayrılanlar arasında bayan ve çocuklar olduğu gözlenirken bazıları da yanlarına hayvanlarını aldı.

Cudi Mahallesinde yoğunlaşan çatışmalarda dün gece 1 polis hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı. Mahalleye hakim nokta olan Çarkendal Tepesi ve Çevre yolundan PKK`lilerin bulunduğu yerlere zırhlı araçlardan atışlar yapılıyor.

Mahallede çıkan çatışmalarda onlarca PKK`linin öldüğünü ve boş araziye ve mahallede bulunan mezarlığa gömüldüklerini söyleyen bazı mahalle sakinleri, yaşanan çatışmalarda çok fazla PKK`linin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan dün gece yaşanan çatışmaları çukur ve barikatların olmadığı mahallelere taşımak isteyen PKK`li bir grubun Şah Mahallesinde bulunan Kaymakamlık binasına saldırmaları üzerine çatışma çıktı.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir