• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Mardin`de hayat durdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde iki gündür etkisini artırarak sürdüren kar yağışı hayatı felç etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle kriz masası kuran Mardin Valiliği, zorunlu kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Özellikle trafikte büyük sıkıntılar yaşanırken zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Kar temizleme çalışmaları ise aralıksız sürerken vatandaşlar, kar alarmına geçen Mardin Valiliği`nin oluşturduğu Kriz Merkezi`ne 122 ve 2123609 numaraları telefon ve fakstan ulaşabilirler.

Kriz merkezi, vatandaşların acil ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak. Başta ulaşım, sağlık, sosyal yardımlar, asayiş, elektrik, su vb. kamusal hizmetlerin kesintisiz devam etmesi amacıyla gerekli önlemleri alındığı ifade edilirken, UMKE ve AFAD ekipleri de yaşanması muhtemel olaylara anında müdahale edebilmek için hazırda bekletiliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise zor durumda kalan engellilere, yaşlılara refakatsiz çocuklara geçici barınma ve iaşe hizmetleri veriyor.

Karın tadını çocuklar çıkarıyor

Okulların tatil olması en çok çocuklara yaradı. Dışarı çıkan çocukların kimisi kardan adam yaptı, kimisi kartopu oynadı. Bir grup çocuk ise bir parkın içini adeta kayak pistine çevirdi. Bazıları poşetleri altlarına alarak kayarken bazıları ise kızaklarla kaydı. Çocuklar keyifli anlar yaşadılar. Çocuklar havanın soğuk olmasına rağmen mutlu olduklarını dile getirdiler.

Günlük yaşamı her yönüyle zorlaştıran kar yağışı, çocuklar için mutluluk kaynağı oldu. Çocuklar tatilin keyfini sokak aralarında kızaklarla kayarak değerlendirdi. Poşet, tepsi ve tahtalarla sokağın tepe noktasına çıkan çocuklar, aşağı noktaya en hızlı şekilde varmak için birbirleriyle yarıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir