• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
HAYDİN  KEMALiST iTTiFAKA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HÜSEYİN KAYA 

Duran Kalkan`dan ittifak çağrısı! Hem de kime bu çağrı biliyor musunuz?

 “Kılıçdaroğlu`nun nalına da mıhına da vuran AKP`ye koltuk değneği olan CHP`lilik artık bitmeli. Gelinen noktada AKP`nin MHP ile kurduğu cepheye koltuk değneği olunamaz. CHP, suç ortağı mı olacak, onlara karşı demokratik direnişin yanında mı yer alacak? En başta CHP`ye sorumluluk düşüyor; bütün tutarlı sosyal demokratları çağırıyoruz; demokrasi cephesine katılın. Herkesin özgürce yaşadığı demokratik Türkiye sistemini kuralım. Sendikalar, dernekler, sivil toplum örgütleri; herkes için geçerli. Faşizm karşısında tarafsız olunamaz. Tüm kalbimle inanıyorum. Kürt halkının öz yönetim ve öz savunma direnişi kazanacak. Türkiye`nin AKP`den ve Erdoğan`dan kurtulması gerekiyor.”

Bu çağrı CHP`ye…

Kürt sorununun sebebi, altı okun bir tanesi “milliyetçilik” olan CHP.

“Ama şimdilerde sosyal demokrat bir çizgide” dediğinizi duyar gibiyim.

Öyle olsa bile bu Duran Kalkan`ın çağrısını normalleştirmez. Kaldı ki, ne CHP sosyal demokrat ne de Pkk. CHP 1940`ları özleyen, statükocu ve özgürlüklerin karşıtı bir parti iken Pkk, stalinist ve dayatmacı bir siyasi duruş sergiliyor.

İkisi de Sosyal Demokrat değil; ama ortak bir tarafları var.

CHP de Pkk de Kemalist!

Bu ittifak çağrısını yıllar önce Aysel Tuğluk da yapmıştı.

Tuğluk, Radikal gazetesinin pazar ekinde yayımlanan yazısında şunları yazmıştı:

“... Toplumsal yaşamımızı, geleceğimizi ve yönetme-yönetilme biçimimizi ilgilendiren ortak sorunlardan hareketle sol çevreler, laik, aydın ve Kemalist güçlerle demokratik Kürt siyasetine karşılıklı tanıma ve tanışma çağrısı yapmak gerekmiyor mu?

Kemalistler, sol, muhalif ve aydın çevreler Kürtlerle uzlaşmanın kaçınılmazlığına inanıyorsa, ılımlı İslam denilen ve aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli olmayan ve tamamen ‘imparatorluk` güçlerinin imalatı bu projeye karşı modern aklın ve demokratik kültürün birbirini kabul eden zemininde buluşabilmelidir...”

Yani dememiz o ki, Duran Kalkan yeni bir şey söylemiyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir