• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
AA Gözüyle 2015
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


israil ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin ez-Zeytun mahallesinde bir eve hava saldırısı düzenledi. Yıkılan bir evin enkazından çıkartılan 2 yaşındaki Rahaf Hassan'ın cesedi, Gazze'nin En-Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki akraba evine getirildi. Rahaf Hassan'ın babası Yahya Hassan, kızının cesedine sarılarak üzüntü yaşadı. (Arşiv) (Ashraf Amra - Anadolu Ajansı)


Her yıl Ekim ayında binlerce Perulu Andes sıradağlarının kuzeyindeki Ayabaca kasabasında bulunan ve topalları yürütmek, hastaları iyileştirmek gibi mucizeler atfedilen Tutsak Hz. İsa Kilisesi'ni (Señor Cautivo de Ayabaca) ziyarete gidiyor. (Arşiv) (Sebastian Castaneda - Anadolu Ajansı)


İspanya'nın başkenti Madrid'deki boğa güreşi arenası Las Ventas'da düzenlenen boğa güreşi etkinliğinde 3 matador ve 6 boğa sahne aldı. Matador Lilian Ferrani, boğa karşısında zor anlar yaşadı. (Arşiv) (Evrim Aydın - Anadolu Ajansı)


Ramazan Bayramı namazı için vatandaşlar Edirne'de Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi'ne akın etti. (Arşiv) (Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı)


Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrildiği alanda günün ilk ışıklarıyla kazanın izleri ortaya çıktı. Olay sonrası Mescidi Haram'da vincin devrildiği Safa ve Merve tepelerinin bulunduğu alanın yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölüm, 2. ve 3. katlar ibadete kapatıldı. (Arşiv) (Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı)


Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Sukeri mahallesindeki yerleşim yerine saldırdı. Çok sayıda binanın yıkıldığı saldırıda, sivil savunma ekipleri ve vatandaşlar, enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı. (Arşiv) (Ahmed Muhammed Ali - Anadolu Ajansı)


Ankara'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkilerken tıkanan rögarlardan taşan sular sürücülere zor anlar yaşattı. (Arşiv) (Murat Kula - Anadolu Ajansı)


Daha iyi bir yaşam umuduyla Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden kaçarak yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışanların "koridor" olarak kullandığı yerlerden Gevgeli'deki tren istasyonunda hareketlilik yaşandı. Yunanistan'dan Makedonya'ya giren sığınmacılar, Gevgeli'den trenlerle Tabanovtse'ye oradan da Sırbistan'a gitmeye çalıştı. (Arşiv) (Ilin Nikolovski - Anadolu Ajansı)


Pakistan'ın Gujranwala bölgesinde bir tren, geçtiği köprünün çökmesi nedeniyle nehre düştü. Arama kurtarma ekipleri bölgede çalışma yaptı. (Arşiv) (Rana Irfan Ali - Anadolu Ajansı)


Myanmar'dan kaçan Rohingya Müslümanlarını taşıyan teknelerin Endonezya'nın batı kıyılarına vurmasının ardından, çoğunluğu tıbbi yardıma ihtiyaç duyan Rohingya Müslümanları ve Bangladeşli göçmenler, Açe'de bulunan Kuala Langsa balıkçı köyündeki geçiçi barınaklara yerleştirildi. (Arşiv) (Junaidi Hanafiah - Anadolu Ajansı)


Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınır hattında toplandı. Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, gerekli çalışmaların ardından kontrollü şekilde sınırdan içeri alındı. (Arşiv) (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)


Ülkelerindeki savaştan kaçarak yeni bir yaşam kurma amacıyla Avrupa'ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı geçiş noktası olarak kullanmaya devam ediyor. Sığınmacılara adaya çıkışlarında gönüllüler yardımcı oluyor. (Arşiv) (Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı)


Batı Şeria'da Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih bölgesinde toplanan bir grup gösterici, Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto etti. Gösteriye katılan bir çocuğu gözaltına almaya çalışan Israil askeri ile çocuğun yakınları arasında arbede yaşandı. (Arşiv) (Issam Rimawi - Anadolu Ajansı)


ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Tel Abyad bölgesine düzenlediği hava bombardımanı ve bölgedeki çatışmalardan kaçan Suriyelilerin Akçakale Sınır Kapısına gelişleri devam etti. Sınır bölgesinde bekletilen Suriyelilerin arasında bulunan yaralı bir çocuk güvenlik ekiplerince acil olarak Türkiye tarafına alındı. (Arşiv) (Fırat Yurdakul - Anadolu Ajansı)


Myanmar'dan kaçan Rohingya Müslümanlarını taşıyan teknelerin, Endonezya'nın batı kıyılarına vurmasının ardından Rohingya Müslümanları ve Bangladeşli göçmenler, Açe eyaletindeki Bayeun köyünde geçiçi barınaklarda yaşamlarını sürdürdü. (Arşiv) (Azwar - Anadolu Ajansı)


Nepal'de yaşanan 7.3'lük ikinci şiddetli depremin ardından Sankhu kentinde halk yaralarını sarmaya çalıştı. (Arşiv) (Sunil Pradhan - Anadolu Ajansı)


Suriye ordusuna ait savaş uçağının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi için bekledi. (Arşiv) (Mohammed Badra - Anadolu Ajansı)


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yeni bir yaşam kurma amacıyla Avrupa'ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı geçiş noktası olarak kullanmaya devam etti. (Arşiv) (Ayhan Mehmet - Anadolu Ajansı)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir