• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Meteorolojiden yoğun kar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile bu sabah saatlerinde İstanbul Anadolu yakasında yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Manisa'nın kuzey kesimleri ile Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Bartın ile Kastamonu'nun kıyılarında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneydoğusu ile Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere güneyinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -4/1

Ankara: Hafif kar yağışlı -13/-4

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu -1/3

Adana: Parçalı ve çok bulutlu -1/11

Diyarbakır: Doğusu yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -4/1

Batman: Yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -4/1

Van: Yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -4/0     (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir