• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Öğrenciler ODTÜ`deki saldırının detaylarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ODTÜ`de namaz kıldıktan sonra çıkışta çivili sopalarla darp edilen öğrenciler, o anları anlattı. Kalabalık bir grup tarafından önce sözlü, sonra fiziksel saldırıya uğradıklarını belirten öğrenciler, mescitten çıkarken saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Olay anını tüm detaylarıyla anlatan öğrenciler, “ODTÜ`de Marksist öğrenciler resmen egemenliğini ilan etmiş durumda. Okul yönetimi ve yetkililer bu öğrencilerle ilgili hiçbir yasal işlem yapmıyor. Bizi mescidin önünde sıkıştırarak dakikalarca sopalarla dövdüler. Rektör, olay üzerine okulun giriş kapısına gelen çevik kuvvet polislerini içeri almadı” diye konuştu.

MESCİT KÜÇÜK
A.T. isimli öğrenci şöyle konuştu: ODTÜ içerisindeki mescitler çok küçük ve fakültelere uzak. ODTÜ`nün hazırlık kısmında mescit dolu olduğundan namazını mescit dışında kılmak zorunda kalanlar vardı. Arkadaşlar basket sahasının orada namaz kılarken, Marksist öğrenciler ‘burada namaz kılamazsınız, burası okul medrese değil` tehditleriyle oradakilerin üzerine yürüdü.  Saldırıya maruz kalan arkadaşlarımız kütüphanenin mescidine geldiler. Marksist öğrenciler, buradaki mescidin de önüne gelerek beklemeye başladı.  Olayı telefonumla kamerayla çekmeye çalışınca 15 kişi üzerime saldırıp, dakikalarca darp etti. Kalabalık oldukları için karşılık veremedim. Videoyu silmek için telefonumu zorla alıp kayıtları sildiler.

NAMAZ KUYRUĞU
E.F. isimli bir diğer öğrenci ise olayı şu sözlerle anlattı: “Her öğle arasında mescit doluyor, kuyruklar oluşuyor. Öğrenciler, derslerden geri kalmamak için basket sahasında namaz kılmak zorunda kalıyor. Ben de oradaydım. Saldırganlar, namaz kılarken geldiler ve ‘burada niye namaz kılıyorsunuz, burası eğitim kurumu, gidin yurtta kılın` şeklinde sözlü tacizde bulundular. Bir arkadaşımızın seccadesini almaya çalıştılar. Tek olanı görünce özellikle saldırıyorlar. Basketbol sahasındaki tacizin ardından mescidin önüne gelip toplandılar. Sopalarla saldırdılar.”

PROVOKATÖRLER
F.M. isimli öğrenci de olay hakkında şöyle konuştu: ODTÜ`de görev yapan bir araştırma görevlisi var. Mescide provokasyon amaçlı geldi, niyeti kavga çıkarmaktı Akşam namazı için geldiğini söyleyip 2 rekat namaz kılınca bu kişinin art niyetli olduğunu anladık.

KILIÇDAROĞLU TERÖRİSTLERİ SAVUNMUŞTU
ODTÜ`de yaşananlar ortadayken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırgan öğrencilere sahip çıkan açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu yaşananların provokasyon olduğunu savunarak, “ Baskı kurmaya çalışıyorlar. ‘Namaz kılan öğrencilere saldırıldı` deniyor.  2 bin kişilik camii var. 4 yıl önce de mescidi büyüttüler. Yıllardır namaz kılınıyor orada. Neden şimdi saldırı? Provokasyonlar yapılıyor. Gencecik çocuklarımız istismar ediliyor.Hemen ardından rektörler suçlanıyor, üniversite suçlanıyor. Hiç kimse saldırıya uğramamıştır ancak provokasyon kurulmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

stargazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir