• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Soğuk Havalar Yaklaşırken Yüz Felcine Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Yüz felci genellikle iz bırakmadan iyileşiyor. Bunda da yüz felcinin nedeninin belirlenmesi önem taşıyor. Ani ısı farklılıkları, şeker hastalığı, tiroid bezi bozuklukları, hipertansiyon, bazı romatizmal hastalıklar, sık alkol tüketimi, vitamin eksiklikleri, orta kulak enfeksiyonları, tükürük bezi ve kulak cerrahileri sonrası sinirin haraplanmasına bağlı olan yüz siniri çevresel felçlerinde ortaya çıkar. Tedavi olarak ilaç ya da cerrahi uygulama yapılabilir.

Yüz felçlerinin yüzde 85`i herhangi bir iz bırakmadan başlangıcından itibaren üç hafta ile altı ay içinde iyileşir. İyileşme olmayanlarda tam felç, spazmlar, yüzde güçsüzlük gibi çeşitli düzeylerde kalıcı problemler yaratabilir.

-Yüzümüzü direkt soğuğa maruz bırakmamak en önemli korunma yoludur. Soğuk ve rüzgârlı havalarda yüzü mutlaka sert hava akımından korunmak gerekir.

-Banyo sonrası saçlar tam kurutulmadan dışarı çıkılmamalıdır. Çok soğuk havalarda özellikle erkekler tıraş olduktan sonra en az 10 dakika bulundukları ortamdan çıkmamalıdır. Tıraş, ılık suyla olunmalıdır.

-Rüzgâra maruz kalmamak için otomobil kullananların da camlarını açmaması önemlidir.

-Yüz felci olan hastaların, hekimlerce verilen tedavi ve önerilere uyması gerekir.

-Yüz felci tedavisinde yüz egzersizleri çok önemlidir. Yüz felci hastaları, yüz kaslarına masaj yapmalı, sıcak uygulama yapmalı ve bu kasların hareket etmesini sağlamak için sakız çiğnemelidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir