• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Birçok bölgede kar yağışı bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun batı kesimleri, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde hafif, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısında ise yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-12) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya ve Adana kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Bursa'nın kuzeyi ve Balıkesir'in kuzey kıyılarında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

Ege: Güney kıyıları az bulutlu, diğer yerler parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Batısı az bulutlu, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısında hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyılarında öğle saatlerinden sonra ve akşam yer yer yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Yoğun kar yağışlı 3/4

Ankara: Hafif kar yağışlı -5/-2

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4/8

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 4/18

Diyarbakır: Yağmur akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu -5/8

Batman: Hafif yağmurlu, gece kar yağışlı -6/7

Van: Kar yağışlı -6/1 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir