• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman`dan flaş Suriye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Riyad'daki görüşmelerinde, ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldılar.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret vesilesiyle, Al Yamama Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, her iki ülkenin dost, kardeş ve stratejik ortak olduklarına işaretle, bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın işbirliği içinde hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı.

Bu çerçevede iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulması konusunda mutabakata varıldı.

Ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı Selman, Suriye, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulundu.

"ESED'Lİ ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL"

Bölgesel meselelerde her iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğüne, Suriye'de Esed'li bir çözümün mümkün olamayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, şiddetin her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, İslam'ı şiddetle özdeşleştirme eğilimlerinin yanı sıra İslam dininin kavramlarını istismarına seyirci kalınamayacağını da vurguladı. Bu konuda, G20 Antalya Zirvesi'nde Müslüman liderlerin sergilediği duruşu son derece önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın "İslam İttifakı" girişimini de önemli bir adım olarak gördüğünü, Türkiye olarak bu ittifakta yer aldıklarını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir