• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Bismil çöpten geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DBP`li Bismil Belediyesinin hayatı durdurma ve kepenk kapatma eylemlerine uyarak    temizlik yapmaması nedeniyle ilçede çöp yığınları oluşurken, oluşan çevre kirliğine halk tepki gösterdi. Belediyenin temizlik yapmaması nedeniyle oluşan çöp yığınları kimi yerlerde geniş alanlara saçıldı.

İlçe merkezinin kimi yerlerinde geniş alanlara saçılan çöp yığınlarının hastalıklara davetiye çıkarmasının yanında, görüntü kirliliği de oluşturduğunu belirten ilçe halkı, Bismil halkının bu muameleyi hak etmediğini belirterek belediyeyi göreve çağırdı.

Oturduğu sokakta semt pazarının  kurulduğunu, burada rutin çöp kaldırma işleminden başka temizliğin yapılmadığını belirten M. Şah Ç ile  İsmail. T., çevre kirliliğinin kendilerini çok rahatsız ettiğini ve Kürt halkın bunu hak etmediğini dile getirdiler.

İsmail T. “Ben bu yapılanlardan bir Kürt olarak utanç duyuyorum. Yakılan, yıkılan ve talan edilen bu memleketin biz Kürtlere ait olduğunu unutarak, kendi vatanını harabeye çeviren bu güruhun bir an önce engellenmesini, başta Kürt halkının bunlara tepki vermesini bekliyorum. Biz bu çöpleri hak etmiyoruz.” dedi.

M. Şah Ç ise, “Biz Kürtler bu hayatı hak etmiyoruz. Her gün vuku bulan olayların, kepenk kapatmaların   zararlarını biz Kürtler çekiyoruz. Belediye, sözde ‘Kürtlerin haklarını savunuyoruz` diye halktan oy alıp başa geldi ama bu belediyelerin ve onlara akıl verenlerin bize verdiği zararı sistem yüzyıldır veremedi.  Bu gidişata bir dur demeli Belediye.  Bu çöplerin bu ortalıkta olmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir