• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te öğrencilere yönelik `Bağlan ama bağımlı olma` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yeşilay Başkanı Abdullah Solmaz koordinasyonunda Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulunda öğrenci, öğretmen ve idarecilere yönelik 'Teknoloji Bağımlılığı' ile ilgili seminerler verilip broşür ve bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı.

Konu hakkında bilgi veren  Solmaz, günümüzde gittikçe büyüyen 'Teknoloji Bağımlılığı' sorununa dikkat çekerek, bu sorunun öncelikle aileler tarafından göz ardı edilmeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Teknolojinin hayatımızdan tamamen çıkarmanın mümkün olmadığını belirten Solmaz, ancak bazı önlemlerle bu etkilerin en aza indirilebileceğini ve teknolojik bağımlılıkla mücadelede ebeveynlerin alması gereken önlemlerin olduğunu belirterek. ebeveynlerin çocuklarına güvenli internet bağlantısı kullanmasını sağlaması, çocuklarının arkadaşlarını tanıması ve internet kullanımını takip etmesi gerektiğini ifade etti.

Ebeveynlerin, diğer aile üyelerine davranışlarıyla örnek olması gerektiğini belirten Solmaz, “Evde bilgisayar üzerinde yapacağınız işleri ve teknolojiyi çok acil bir durum varsa bile belirli zaman aralıklarında ya da kısa süreli kullanmaya özen gösterin.”dedi.

Solmaz, teknolojik bağımlılıkla mücadelede ebeveynlerin yapması gerekenleri başlıklar şeklinde şöyle sıraladı.

-Çocuklarınızla iletişim kurun.

-Koşullu mesajlar vermeden çocuklarınıza saygı ve sevgi gösterin.

-Çocuklarınızla aile, akraba ve arkadaş ziyaretlerine gidin ve ziyaretlere giderken teknolojik cihazları yanınızda götürmeyin

-Küçük çocuklarla parklara ve spor merkezlerine, gençlerle sinema, tiyatro ve maçlara gidilebilir.

-Birlikte kitap, gazete ve dergi okuma saatleri planlayın.

-Çocuklarla birlikte halıda, yerde ya da masada karşılıklı ya da eşli oyunlar oynayın.

- Çocuklarınıza yaşına uygun, ev içerisinde yapabileceği sorumluluklar verin.

-7 yaşından önce çocuklarınızı bilgisayar, laptop, i-pad ve akıllı telefon ile tanıştırmayın. 7 yaşından sonra ise günde 1 saat olacak şekilde sizin eşliğinizde eğitsel oyunlar ile zaman geçirmesini sağlayın. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir