• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Irak`ta 15 bin TIR şoförü mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi`de PKK`lilerin çukur kazmasıyla başlayan olayların ardından uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Habur Sınır Kapısı kapatılmıştı. Irak`a yük götüren TIR şoförleri ise kapının kapalı olmasından dolayı Irak Kürdistanın`daki Zaho şehrinde mahsur kaldı. Perişan halde olduklarını belirten şoförler, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce çıkabilmeleri için kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Telefonla İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirini arayan TIR şoförlerinden Niyazi Çiftçi yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“Soğuktan 2 arkadaşımız hayatını kaybetti.”

TIR şoförü Çiftçi, “Yaşanan olaylardan dolayı Silopi`deki Habur sınır kapısı kapalı. Benim burada 20 günüm oldu. Bazı arkadaşlarım ise bir aydan fazladır buradalar. Yaklaşık 15 bin şoför kışın bu soğuğunda Zaho`da bekliyoruz. Bulunduğumuz yer Habur sınır kapısına 10 kilometre uzaklıktadır. Kışın soğuğunda burada perişan olduk. Aramızda hasta yaşlı arkadaşlarımız var. 10 gün önce biri Gaziantepli biri de Şanlıurfalı 2 şoför arkadaşımız hayatını kaybetti. Gaziantepli arkadaşımız tek böbrekliydi soğuktan hastalandı ve vefat etti.” dedi.

“Bir çok arkadaşımızın parası kalmadı burada perişan olduk”

Evlerine dönmek için yetkililere çağrıda bulunan Çiftçi, “Şu an bir petrolde kalıyorum. TIR garajlarında yer kalmamış hepsi doludur. Yol kenarları araçlarla dolmuş. Dile kolay 15 bin araba, gerisini siz düşünün. Bir çok arkadaşımızın parası bitmiş perişan olduk. Bugün Allah onlardan razı olsun, Peşmergeler yemek verdiler, ama 15 bin şoför var. Ailemiz bizi çok merak ediyor. Biz de ailemizi çok özledik.  Devlet yetkililerine, Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyoruz, lütfen bizi bir an önce buradan çeksinler. Ailemizin gözü yollarda bizi bekliyorlar.” çağrısında bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir